ANA SAYFA > EĞİTİM > KARGEM öğrencilerine uluslararası eğitim

KARGEM öğrencilerine uluslararası eğitim

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KARGEM öğrencilerine uluslararası eğitim

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) öğrencileri, bu yaz yabancı gençlerden İngilizce öğrenecek. AIESEC işbirliğiyle, KARGEM’de gerçekleştirilecek ücretsiz dil kursunda, dünyanın dört bir yanından 100 üniversiteli genç görev alacak. Heyecanla beklenen kurs 17 Temmuz’da başlayacak.

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), Karşıyakalı öğrencilere İngilizce eğitimi vermek ve pratik imkanı sağlamak amacıyla, dünyanın en büyük öğrenci değişim ve gelişim platformu olan AIESEC ile işbirliği yaptı. KARGEM’de, yabancı gençlerin Karşıyakalı öğrencilere İngilizce öğreteceği dil kursu için kayıtlar başladı. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören kurs, bu yıl daha kapsamlı olarak gerçekleştirilecek.

Projede görev almak üzere Amerika, Meksika, Gana ve Rusya gibi dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden, 100 yabancı üniversite öğrencisi Karşıyaka’ya gelecek. Gençler, 17 Temmuz itibariyle KARGEM’de dil kursu vermeye başlayacak. 20 günlük eğitime, 5. ve 9. sınıf aralığındaki öğrenciler 14 Temmuz’a kadar başvuru yapabilecek.

Yabancı gençler kurs sürecinde, kendilerine kapı açmaya gönüllü olan öğrenci aileleri ile birlikte kalacak. Aileler, çocuklarının daha fazla pratik imkanı bulabilmesini de sağlamak adına, evlerinde yabancı öğrenci konuk etmek için KARGEM’e başvuru yapabilecek.

Çocuk ve gençleri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Evlatlarımızı sadece lise ve üniversite sınavlarına hazırlamakla kalmıyor, her alanda kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar yaratmaya çalışıyoruz. Bu yaz da KARGEM’de AIESEC organizasyonuyla hayata geçirdiğimiz proje sayesinde, çocuklarımız yabancı gençlerden ücretsiz dil eğitimi alma ayrıcalığına kavuşacak. Hem İngilizce bilgilerini ve konuşma becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar hem de farklı kültürleri tanıma şansını yakalayacaklar” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Trifunovic ile masaya oturuyor
Sonraki Haber TÜSİAD SÜR 2017’de Yaşar Topluluğu sürdürülebilirlik uygulamaları ilham verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?