ANA SAYFA > SAĞLIK > Kanser hastalarına ikinci yuva

Kanser hastalarına ikinci yuva

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kanser hastalarına ikinci yuva

Sağlıkta Kalite Derneği'nin (SAĞKAL) oluşturduğu Umut Atölyeleri, maddi sıkıntısı çeken, kalacak yeri olmayan İzmir dışında yaşayan kanser hastalarına ikinci bir yuva oluyor.

Umut Atölyeleri Projesi Koordinatörü Emine Uçar, amaçlarının kanser hastalarına yardımcı olmak ve kanser konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, ''Bu proje ile İzmir merkez dışında yaşayan kemoterapi ve radyoterapi için İzmir'e gelmekte maddi durumu olmadığı için sorun yaşayan hastalara yeme içme ve kalacak yer olanağı sağlıyoruz. İzmir Balçova ve Kahramanlar'da bunun için 2 merkez bulunuyor.. Merkezlerde sağlık personeli olmadığı için ağır hastaları kabul edemiyoruz. Doktor onayı ile hasta kabulü yapabiliyoruz. Kahramanlar'daki merkezimizde 6 kişilik, Balçova'daki merkezde ise 16 kişilik kapasitemiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğini alıyoruz'' dedi.

Umut Atölyesi Projesi ile kanser hastalarına umut olmak istediklerini söyleyen Uçar , ''Umut varsa sağlık vardır. Bu farkındalığı yaratmaya çalışıyoruz.Projenin devamlılığını sağlayabilmek için desteğe ve gönüllülere ihtiyacımız var'' dedi.

Alabileceğiniz Destekler

Ücretsiz misafirhane ve konaklama , yeme – içme gibi temel ihtiyaçların karşılanması

Gönüllü profosyonellerden bilgilendirme eğitimleri , psikolojik destek

Hobi çalışmaları

İş ve meslek geliştirme eğitimleri

Nasıl Başvurulur

İhtiyaçlı hastanın tedavi gördüğü kuruma ve Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'ne başvurusunun ardından, sağlık kuruluşu ile SAĞKAL Derneği arasında gerekli çalışma yürütülerek medikal onkolog ve radyasyon onkologların tespiti ve yönlendirmeleri ile hastanın merkeze kabulü yapılır. Kuruluşlardan bağımsız barınma talebi gelmesi halinde tedavinin yapıldığı hastane yönetimi ve hekimlerin görüşleri doğrultusunda istek değerlendirilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Üniversitelilerden Dost Kart’a büyük ilgi
Sonraki Haber Karşıyaka’da ''sihirli'' buluşma

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?