ANA SAYFA > GÜNDEM > Kaf Kaf’ın ay-yıldızlı arması 90 yaşında!

Kaf Kaf’ın ay-yıldızlı arması 90 yaşında!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kaf Kaf’ın ay-yıldızlı arması 90 yaşında!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaret edişinin ve kulübe ay-yıldızlı arma kullanma hakkı verişinin 90. Yılı, Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Tesisleri’nde kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Haziran 1926’da Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaret ederek burada yeşil kırmızılılara armalarında Türk Bayrağı’nı kullanma hakkını verişinin 90. Yılı, Karşıyaka Spor Kulübü Yelken Tesisleri’nde kutlandı. Duayen gazeteci Sancar Maruflu’nun organize ettiği etkinliğe, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ, Karşıyaka Spor Kulübü Futbol Şube Yöneticisi Oktay Yeşil, Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Günseli Sağlam ve Onur Keleş’in yanı sıra, çok sayıda eski yönetici ve Karşıyaka camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sancar Maruflu, “Atatürk 90 yıl önce Karşıyaka’nın eski kulüp binasını ziyaret ediyor. Daha sonra kendisini şimdiki Şube dediğimiz Karşıyaka Ortaokulu’nun bulunduğu yerdeki tenis kortlarımızda ağırlıyoruz. Aynı zamanda Karşıyaka Belediyesi’ni de ziyaret ediyor ama asıl geliş sebebi Karşıyaka Spor Kulübü. Atatürk Altay’a da gitmiş, birçok kulübe gitmiş. Ama Cumhurbaşkanı sıfatıyla bir resmi ziyaret olarak ilk kulüp ziyaretini Karşıyaka Spor Kulübü’ne yapmıştır. Bunları ben söylemiyorum, tarih, belgeler söylüyor” dedi.

Türkiye’de Mustafa Kemal Atatük’ün ay yıldızı verdiği tek kulüp

Maruflu’nun konuşmanın ardından etkinliğe katılan bir çok isim tek tek söz alırken, en dikkat çekici konuşmalardan birini Gazeteci Okan Yüksel gerçekleştirdi. Yüksel, “Spor bilgisi olan arkadaşlarımız ve özellikle Karşıyaka sevdasını yüreğine mıh gibi çakanlar şunu bilirler ki; Türkiye’de Mustafa Kemal Atatük’ün ay yıldızı verdiği tek kulüp Karşıyaka Spor Kulübü’dür. Bunun dışında 3 kulüp daha vardır. Beşiktaş kulübü 1951 yılında yurtdışına giderken, Fedarasyon’un Bakanlar Kurulu’na başvurusu nedeniyle bir maç için aldığı ay-yıldızı sürekli kullanmaya başladı. Kasımpaşa Spor Kulübü ise 1948 Londra Olimpiyatları’nda 4 ayrı minderde 4 ayrı güreşcimiz altın madalyaya ulaşınca, Bakanlar Kurulu’nun kararıyla ay-yıldız kullanma hakkı almıştır. Diğer kulüp de Bursaspor’dur. Bursa’da 16 yıl valilik yapan, daha sonra senatörlük görevine getirilen ve Cemal Gürsel öldükten sonra kısa bir dönem Cumhurbaşkanlığı’na vekalet eden İhsan Sabri Çağlayangil, 16 yıl valilik yaptığı Bursalıların hatrını kıramayarak Bursaspor’a da ay-yıldız taşıma hakkını tanımıştır. Ama gerçek anlamıyla, bileğinin hakkıyla, yüreğinin hakkıyla, spor sevdasıyla Karşıyaka’ya verilen ay-yıldız, sadece Mustafa Kemal’in destanında vardır” diyerek bu gururun Karşıyaka’ya özgü olduğuna vurgu yaptı.

Önümüzdeki yıl şölen tadında olacak

Etkinliğin son konuşmasını gerçekleştiren Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ ise, diğer konuşmacıların bu anlamlı günün gerektiği şekilde kutlanmadığı şeklindeki eleştirilerine hak verdiğini belirterek, “Ben elimden geldiğince her zaman katılmaya çalışıyorum ama sürekli sayımız azalıyor. Bugün sporcuların da katıldığı bir organizasyon yapılabilirdi, bu konudaki eleştirileri ben de üzerime alıyor ve kendi adıma özür diliyorum. O kadar çok derdimiz var ki, bazen böyle çok önemli konuları bile atlayabiliyoruz. Ama seneye daha toparlanmış, daha kuvvetli bir Karşıyaka’da; bütün alt yapılarıyla, A Takımlarıyla, pırıl pırıl sporcuların burada olacağının sözünü şimdiden verebilirim” dedi.

Mutlu Altuğ’un konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla, etkinlik sona erdi.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf yeni tesislerine 3'lü protokolle kavuşacak
Sonraki Haber Sındır: ''Cumhurbaşkanı'nın sözleri kabul edilemez''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?