ANA SAYFA > EKONOMİ > İzmirli girişimciler ''Akıllı Şehir İzmir'' için çözüm üretiyor

İzmirli girişimciler ''Akıllı Şehir İzmir'' için çözüm üretiyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmirli girişimciler ''Akıllı Şehir İzmir'' için çözüm üretiyor

Hack4City – İzmir Akıllı Şehir Hackathonu 6-8 Ekim’de İzmir’de genç girişimcileri bir araya getirecek. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliğinde düzenlenecek etkinlikte, İzmir’in akıllı bir şehre dönüşüm sürecine yönelik yenilikçi çözümlerin İzmirli girişimciler tarafından geliştirilmesi hedefleniyor.

Akıllı şehirler, kentlerin insan ve doğa için maksimum verimlilik sağlayacak biçimde yeniden yapılandırılması düşüncesine dayanıyor. Akıllı şehirler kaynakların etkin ve akıllıca tüketildiği, doğaya saygılı, çevre sorunlarının minimuma indirgendiği, konforlu, sağlıklı, vatandaş odaklı, kendi kendine yetebilen yeni yaşam alanları yaratabilmeyi temel alıyorlar. İnsan odaklı, stratejik bir yönetim anlayışına sahip akıllı şehirler, yenilikçi ve sürdürülebilir yöntemleri kullanıyorlar.

Hackathon etkinlikleri ise, ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip sınırlı bir zaman içinde, kendilerine verilen problem veya konuyla ilgili ortaya yeni fikir ve ürünler çıkarmaya çalıştıkları etkinlikler. Farklı kesimlerden insanların bir tema çerçevesinde aynı mekanda, ortak bir hedef için zaman geçirmeleri yoluyla, işbirliği, yaratıcılık ve etkileşim geliştiriliyor. Bu sayede bölgesel girişimcilik ekosistemlerinde kapasite artışı sağlanıyor.

Hack4City – İzmir Akıllı Şehir Hackathonu da, günümüzde hızla büyüyen şehirlerin ulaşım, enerji, binalar, kamu güvenliği, ekonomik kalkınma, halk sağlığı ve benzer birçok konudaki sorunlarına, İzmirli girişimciler tarafından yenilikçi çözümler üretilmesi için tasarlanmış bir etkinlik. Hack4City, İzmir Girişimcilik Ekosistemi kurumsal kimliği olan “Start In İzmir” altında, İZKA tarafından ilgili tüm paydaşların katılımıyla hazırlanmış İzmir Bölgesel Yenilik Stratejisi, İzmir Girişimcilik Ekosistemi Geliştirme Stratejisi, İzmir Bilgi Toplumu Temelli Kalkınma Stratejisi ve İzmir Yatırım Tanıtım Stratejisi belgelerinin eylem planlarına uygun olarak düzenleniyor.

YENİLİKÇİ GİRİŞİMLER İÇİN HACK4CITY

6-8 Ekim 2017 tarihlerinde ücretsiz olarak gerçekleşecek Hack4City - İzmir Akıllı Şehir Hackathonu’nda genç girişimciler, tasarımcılar, teknoloji ve inovasyon geliştiren kişiler Originn Coworking‘de 54 saat sürecek bir maratonda ekipleriyle çalışacaklar ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen konularda hızlı, verimli ve sürdürülebilir çözümler üretmek için yarışacaklar. Kolaylaştırıcılığını Stage-Co’nun üstlendiği; alanında uzman mentörlerin desteği ve gerekli eğitimler ile aralıksız devam edecek etkinlik, 8 Ekim saat 17:00’de jüriye yapılacak sunumlar ile son bulacak. Etkinlik sonunda dereceye giren ekipler ödüllendirilecek.

Etkinlikle ilgili tüm detayları öğrenmek ve ücretsiz başvuru için www.hack4.city.com internet sitesinin yanı sıra, sosyal medyada #startinizmir #hack4city hashtaglerinden de etkinliği takip etmek mümkün olacak.

İZKA Genel Sekreter Vekili Sena GÜRSOY, İzmir ekonomisine katkı sağlayacak hızlı büyüyecek ve istihdam yaratacak yeni işletmelere ihtiyaç olduğunu, bu işletmelerin ise yenilikçi fikirlere sahip yeni girişimciler tarafından kurulabileceğini belirterek, “Yenilikçi girişimcilerin ortaya çıkabilmesi için İzmir’de girişimcilik kültürünü erken yaşlardan itibaren yaymamız gerekiyor. İZKA olarak bu amaca yönelik faaliyetlerimizi stratejilerimiz çerçevesinde yürütüyoruz. Mayıs ayında da Hack4Energy – İzmir Enerji Hackathonu adı altında çok verimli bir etkinlik gerçekleştirmiştik. Hack4City – İzmir Akıllı Şehir Hackathonu bu faaliyetlerimizden sonuncusu. Bu etkinliğimize de tüm İzmirli girişimcileri bekliyoruz.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmirliler, Yüksek Sadakat ve Fuat Güner ile coştu
Sonraki Haber Aziz Sancar gemisiyle filo tamamlandı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?