ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Enternasyonal Fuarı 86.kez kapılarını açıyor

İzmir Enternasyonal Fuarı 86.kez kapılarını açıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Enternasyonal Fuarı 86.kez kapılarını açıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 18-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı on gün sürecek etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak.

Teması inovasyon-enerji, partner ülkesi Rusya Federasyonu, onur konuğu ili Muğla olan İzmir Enternasyonal Fuarı yarın 86. kez kapılarını açıyor.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 18.30’de gerçekleşecek olan açılışta, Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandri Novak, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile Rusya Federasyonu ve Türkiye’den çeşitli bakanlıkların yetkilileri hazır bulunacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı 86. yılında da güçlü sponsorlarıyla pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Ana sponsoru Folkart olan 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın İnovasyon Ana Sponsoru Vestel, Etkinlik Sponsoru Migros, Ulusal Radyo Sponsoru ise Kral Pop.

Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yıl teması, geçmiş ile gelecek yılların teması ‘inovasyon’ ile birlikte, ‘enerji’ olarak belirlendi.

İlk Konser Nilüfer’den

Fuar Çim Konserleri, açılış günü olan 18 Ağustos Cuma günü 21.30’da Nilüfer ile başlıyor.

Konser ücretsiz izlenebilecek

86. İzmir Enternasyonal Fuarı’na 13 ülke katılıyor. Partner ülke Rusya Federasyonu’nun yanı sıra katılacak olan ülkeler şöyle:

“Tataristan Cumhuriyeti, Kamerun, Sierra Leone, Libya, Japonya, Pakistan, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bangladeş, Gana, Nijerya ve Sudan.

Firma temsilciliği olan ülkeler ise,  Arjantin, Kanada, Kolombiya, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Almanya, Endonezya, Irak, Kazakistan, Meksika, Romanya ve Ukrayna.

Ayrıca, Afganistan, Azerbaycan, BAE, Bangladeş, Bulgaristan, Butan, Fildişi Sahili, Katar, KKTC, Mali, Myanmar, Orta Afrika Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Saint Lucia, Senegal, Sri Lanka, Somali, Sudan, Tacikistan, Tataristan, Vietnam, Japonya ve Katar ise delegasyon katılımı yapan ülkeler.

Eğlence ve Sanatın Buluşma Noktası

Ana sponsor Folkart, İnovasyon sponsoru Vestel ve Etkinlik sponsoru Migros’un da katkılarıyla dünyaca ünlü gösteriler ve müzik şölenleriyle İzmir Enternasyonal Fuarı her yaştan ziyaretçiye unutamayacakları deneyimler yaşatacak.

İzmir Sanat Merkezi bahçesinde gerçekleştirilecek Edebiyat Sohbetleri’nde fuar ziyaretçileri sevdikleri yazarlarla birlikte olurken; İzmir Tarih ve Sanat

Müzesi’nde ziyaret edebilecekleri “Alnımın Çizgilerindesin Memleketim” sergisinde Nazım Hikmet’in hayatı ve şiirleriyle buluşacak.

Tiyatro oyunları, sahne gösterileri, sokak gösterileri ziyaretçilere eğlenceli saatler vaadederken; Sinema Burada Festivali de film gösterimleri, galalar ve sinemanın birçok alanını kapsayan atölyeleri ile bu yıl da dolu dolu geçecek.

Mogambo Caz Geceleri’nde caz müziğinin önemli isimleri İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sevenleriyle buluşacak.

Uluslararası İş Günleri

Geçtiğimiz yıl T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen “İş Günleri Toplantıları” bu yıl da devam ediyor.

Bakanlık düzeyinde yabancı delegasyon katılımlarının sağlanacağı İzmir İş Günleri Toplantıları 17-18 Ağustos tarihlerinde Swissotel’de gerçekleşecek.

İş Günleri’nde ikili iş görüşmeleri, ülke sunumları, proje sunumları yapılırken, yerli ve yabancı fuar katılımcılarının üst düzey yabancı delegasyon ve ulusal ticari temsilcilikleri ile buluşması sağlanacak.

Fuar giriş ücretleri

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın giriş saatleri 16.00-23.00, Fuar Çarşısı giriş saatleri 12.00- 23.00 olarak belirlendi.

Fuar giriş ücretleri, İzmirim Kart ile tam 3 TL, öğrenci 2 TL olurken; sadece engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak Kültürpark’a girebilecek.

Kartla girişlerin yanı sıra bu yıl Biletix ile girişler de olacak. Mogambo Caz Geceleri, Açıkhava Tiyatrosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi ve Sinema Burada Festivali biletleri Biletix’te satışa sunuluyor.

Biletix üzerinden bilet alanlar ayrıca fuar alanına giriş ücreti ödemeyecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı voleybolcular plajda çalışıyor...
Sonraki Haber Çim Konserleri, bu yıl Cem Adrian ile açılışı yaptı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?