ANA SAYFA > EKONOMİ > İZKA'dan 3 milyon Euroluk AB projesi

İZKA'dan 3 milyon Euroluk AB projesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA'dan 3 milyon Euroluk AB projesi

İzmir Kalkınma Ajansı tarafından geliştirilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen, Rekabetçi Sektörler Programı'nın ikinci dönemi (IPA II) kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan “BEST for Energy (Boosting Effective and Sustainable Transformation for Energy - Enerji için Etkin ve Sürdürülebilir Dönüşüm)” başlıklı Projesi Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından resmi olarak onaylandı.

İzmir Kalkınma Ajansı tarafından yürütülecek projede İzmir özelinde temiz enerji sektöründe ekipman ve çevre teknolojileri üretimi yapan firmaların desteklenerek küresel rekabet güçlerinin artırılması ve bu yolla sektörün dönüşümüne katkı sağlanması hedeflenmektedir.

36 ay sürmesi planlanan proje, Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) ortaklığında yürütülecek olup proje kapsamında “Temiz Enerji Kümesi için Değer Zinciri ve Kümelenme Analizi”, “Gelişme Stratejisi ve Eylem Planı Hazırlanması”, “Küme Tanıtım ve Uluslararasılaştırma Çalışmaları” eksenlerinde faaliyetler gerçekleştirilecektir. 2019 yılında başlaması öngörülen projenin uygulama hazırlıkları devam etmektedir.

İZMİR YENİLENEBİLİR ENERJİDE ULUSAL BİR ÜS

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet YAVUZ, “BEST For Energy Projesi, yenilenebilir enerji üretiminde ulusal bir üs haline gelen İzmir’in; bu alandaki ekipmanların, teknolojilerin üretildiği, profesyonel ve kaliteli hizmet sağlayıcılarının geliştiği bir merkez haline gelmesine katkı sağlayacak.  Yaklaşık 3 Milyon Avro finansal kaynak, ülkemiz ve bölgemizdeki ilgili alanlarda çalışan firmalarımızın, akademisyenlerimizin, girişimcilerimizin, kamu kurumlarının ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek rekabetçi bir dönüşümün gerçekleştirilmesi; temiz enerji ekipmanları ve teknolojileri üretiminde ihtisaslaşmanın oluşması amacı ile kullanılacak.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dost Market’ten yararlananlara bayram hediyesi
Sonraki Haber Foça'da ''Sende Bir Çocuk güldür'' kampanyası başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?