ANA SAYFA > EKONOMİ > İZKA, Eurada ödüllerinde finalist...

İZKA, Eurada ödüllerinde finalist...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA, Eurada ödüllerinde finalist...

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) tarafından her yıl düzenlenen EURADA Awards Ödül Programı kapsamında finalist seçildi. İZKA, İzmir Enternasyonel Fuarı’nda 8-12 yaş grubu çocuklara yönelik düzenlediği Yenilenebilir Enerji Atölyeleri Projesi ile finalistliğe hak kazandı. Ödül sahipleri 21 Haziran günü Belçika’nın Charleroi şehrinde yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

1992 yılında kurulan Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA), 22 farklı ülkeden 75 kalkınma ajansının üye olduğu uluslararası bir kuruluş. EURADA, üyeleri adına Avrupa Komisyonu nezdinde çalışmalar yaparken, aynı zamanda üyelerinin faydası için ekonomik kalkınmada iyi uygulamaları bir araya getiriyor ve yaygınlaştırmaya çalışıyor. Üyelerine AB politikalarına dair gelişmeler konusunda güncel bilgiler veren EURADA, uluslararası fon kaynakları, uluslararası işbirliği fırsatları oluşturulması konularında üyelerine destek oluyor. EURADA’nın kalkınma ajanslarının iyi uygulamalarını yaygınlaştırma amacıyla yürüttüğü çalışmalardan birisi de EURADA Ödülleri. 2015 yılından itibaren verilmeye başlanan bu ödül programında, kalkınma ajanslarının iyi uygulamaları ödüllendirilerek diğer ajanslara örnek çalışma olarak sunuluyor. İZKA, EURADA’nın ödül programında “İzmir’in Doğası, İzmir’in Enerjisi” sloganıyla düzenlediği Yenilenebilir Enerji Atölyeleri Projesi ile finale kaldı.

Yenilenebilir Enerji Atölyeleri’ne 300 Çoçuk Katıldı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) geçtiğimiz yıl ana teması enerji ve inovasyon olan İzmir Enternasyonel Fuarı’na “İzmir’in Doğası İzmir’in Enerjisi” sloganı ve yenilenebilir enerji temalı standı ile katıldı. Fuar süresince çocuklara özel hazırlanan İZKA standında 8-12 yaş grubu çocuklara yönelik “Yenilenebilir Enerji Atölyeleri” düzenlendi. Robotik malzemelerle, rüzgar türbini ve güneş enerjisiyle çalışan araçların yapıldığı ve yenilikçi eğitim yöntemlerinin kullanıldığı atölye çalışmalarına 300 çocuk katılırken, yaklaşık 1000 çoçuğa yenilenebilir enerji temalı kitaplar dağıtıldı.

Çocukların yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgi ve farkındalık seviyelerini geliştirmek, enerji verimliliği ve çevre hakkında duyarlılıklarını artırmak amacıyla düzenlenen atölye çalışmalarına, yenilenebilir enerji sektöründen iş insanları, girişimciler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve gazeteciler katılım sağladı.

İZKA olarak yenilenebilir enerji sektörünü İzmir’in sürdürülebilir kalkınması için öncelikli sektörlerden birisi olarak belirlediklerini ifade eden İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet YAVUZ, “Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, kaynakların çeşitlendirilerek sürdürülebilir enerji kullanımının sağlanması ve enerji tüketimi neticesinde çevreye verilen zararların en aza indirilmesi açılarından, yenilenebilir enerji son derece önemli. Yenilenebilir enerji kaynaklarını daha yoğun şekilde kullanmalı, ayrıca yenilenebilir enerjiye yönelik ekipmanların üretimini de ülkemizde gerçekleştirmeliyiz. Bunun yanında; enerji verimliliği, enerji depolama üniteleri, elektrikli araçlar vb. enerjiyle ilgili temiz enerji olarak adlandırabileceğimiz pek çok alanda yeni teknolojiler gelişiyor. Bunları da ithal etmek yerine üretebilir hale gelebilmeliyiz. Bu sebeple ülkemizdeki temiz enerji sektörünün rekabetçiliğini artırmayı önemsiyoruz. İzmir, ülkemizde bunun öncülüğünü yapabilecek potansiyele sahiptir. Biz bu öncülüğü yaparken, geleceğimiz olan çocuklarımızı da bilinçlendirmek istedik ve ortaya güzel bir proje çıktı. Projemizin uluslararası seviyede ilgi görmesi bizleri ayrıca sevindirdi. Atölyemize katılan ve standımızı ziyaret eden çocuklarımıza, çocuklarımızı cesaretlendiren velilerimize ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Eurocup'a katılmıyor...
Sonraki Haber Karşıyakalı yıldızlar avucundan kaçırdı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?