ANA SAYFA > EKONOMİ > İŞKUR İzmir 1. çeyrek açık iş istatistikleri saha çalışmasına start verdi

İŞKUR İzmir 1. çeyrek açık iş istatistikleri saha çalışmasına start verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İŞKUR İzmir 1. çeyrek açık iş istatistikleri saha çalışmasına start verdi

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR İzmir), işgücü piyasasının nabzını tutarak gerçekleştirdiği açık iş istatistikleri araştırmasına başladı. Çalışmanın dört dönemlik periyotlarda yapılarak ve Kasım ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Türkiye İş Kurumu işgücü piyasasının röntgenini çekiyor. İŞKUR İzmir, ‘İşgücü piyasası talep araştırmaları’ kapsamında hem yerel hem de ulusal düzeyde işgücü piyasasını ilgilendiren verilerin derlendiği araştırmaya başladı.

Açık iş istatistikleri, kayıtlı işsiz istatistikleri ve işsizlik sigortası başvuruları, İŞKUR’un idari kayıtlarından elde edilen ve işgücü piyasasını doğrudan ilgilendiren istatistikler olarak üretilmektedir. Ortaya çıkartılan açık iş istatistikleri, işgücü piyasasının talep tarafına yönelik temel ve öncü bir gösterge olması bakımından ayrı bir önem taşımaktadır.                                                             

623 işletmeyle görüşülecek

İŞKUR İzmir tarafından gerçekleştirilecek olan Açık İş İstatistikleri Araştırması’nın 2017 yılı birinci dönem saha çalışması 13-28 Şubat, ikincisi 15-31 Mayıs, üçüncüsü 14-31 Ağustos, dördüncüsü 13-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Araştırma kapsamında; İzmir genelinde il merkezli 623 işletmede iş ve meslek danışmanları tarafından, yüz yüze yapılan görüşmelerle veriler derlenecek.

Veriler AB tarafından kullanılacak

İŞKUR tarafından başlatılan ve yürütülen bu araştırmanın temel amacı; Türkiye’de işgücü piyasasının talep tarafındaki gelişmeleri yansıtması, uluslararası standartlar ile uyumlu, kendi içerisinde tutarlılığı ve karşılaştırılabilirliği olan üçer aylık dönemler için açık iş istatistiklerini derlemektir.

Araştırmanın amacına ulaşılabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken temel hedefler; mesleklere göre Türkiye genelindeki çalışan sayısını ve açık iş sayısının belirlemek, işverenlerin açık işleri için talep ettikleri becerileri öncelik sıralamasına göre tespit etmektir. Saha çalışması ile derlenecek veriler doğrudan Avrupa Birliği İstatistik Ofisi’ne (EUROSTAT) kurumumuz tarafından aktarılacaktır. Araştırma sonucunda ortaya çıkan veriler ülkemizi temsilen başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere uluslararası kuruluşlarca yayınlanacak ve kullanılacaktır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Türkiye Kupası'nda yarı finalde
Sonraki Haber AASSM’de ''mis kokulu'' konser

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?