ANA SAYFA > EĞİTİM > Hem eğlendiler hem öğrendiler

Hem eğlendiler hem öğrendiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hem eğlendiler hem öğrendiler

ÇYDD İzmir Şubesi, Bayraklı, Uzundere, Çiğli, Karşıyaka ve Karabağlar'ın göç alan iki mahallesindekiçocuklarlaaltı hafta süren Eğlen Öğren Yaz Etkinlikleri'ni gerçekleştirdi.

26 Haziran-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerdeçocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler. Lise, üniversiteden gönüllü ve bursiyer öğrenciler, mezunlar, kardeşlerine rol model oldu. Tüm bu süreçte ÇYDD İzmir Şubesi'nin çalışmalarına çağdaş yaşam dostları, gönüllüleri, üyeleri, bu işin mimari Çocuk Birimi, Çağdaş Yaşam Eğitimevleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yerel belediyeler, Uygulama Merkezleride destek verdi.Aktiviteler içinde yüzme, tenis, voleybol, judo gibi spor dallarına yer verildi. Müzik, tiyatro,resim halk oyunu, modern dans atölyeleri gerçekleştirildi.Fen,eğlenceli İngilizce, satranç, yoga, işaret dili, bilgisayar okur yazarlığı eğitimi verildi.El becerileri saatlerinde atıklardan vazolar, kalemlikler, maskeler yapılarak çevreye verilmesi gereken öneme dikkat çekildi. Eğlenceli Mutfak etkinliğinde hijyen tartışıldı. Yufka keserken matematikten kesirler, poğaça mayalarken de fen bilgisinden mayalanma nasıl oluyor sorusu soruldu ve yaşayarak öğrenildi. Mendil kapmaca, topaç çevirme, yedi kiremit gibi bahçe oyunları oyanandı. Evrensel Çocuk Müzesi, Bilim Müzeleri, Farkındalık Merkezi, Fotoğraf Müzesi, Demokrasi ve Kadın Müzesi, Yeşilova Höyüğü gezildi. HAYTAP, Ege Orman Vakfı ve diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliğinde gerek hayvanlar gerekse çevre, doğa, küresel ısınma, ülkemiz ve dünyamızın korunması hakkında çocukların duyarlılığıgeliştirildi.Gönüllü uzmanlar,çocukların anneleriyle sağlık, çocuk ve ergen psikolojisi, iletişim, çocuk yetiştirmede yapılan hatalar, sorunlar, ev ekonomisi, aile planlaması gibi konularda söyleşi yaptı. Gönüllü avukatlar hem çocukları hem de anneleri, çocuk ihmal ve istismarı, cinsel istismar konusunda bilgilendirdi. Çocuk hakları irdelendi. Altıhafta sonunda kapanış şenlikleri, pikniklerle etkinlikler sonra erdi.

SADAKO ANISINA ÇYDD
İzmir Şubesi'nini Eğlen Öğren Yaz Etkinlikleri kapsamında, 73 yıl önce 6 Ağustos'ta Japonya'nın Hiroşima şehrine atılan atom bombası sonucu lösemi olan ve iyileşemeyip yaşamını yitiren minik kız Sadako anısına da, origami ile turnakuşları yapılarak gönderildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Muğlaspor'a yenildi...
Sonraki Haber Klasik müziğin ustaları Karşıyaka'da gençlerle buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?