ANA SAYFA > EKONOMİ > Hangi Dönemde Konut Yatırımı Yapılmalı?

Hangi Dönemde Konut Yatırımı Yapılmalı?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hangi Dönemde Konut Yatırımı Yapılmalı?

Konut yatırımı yapmak, birçok kişinin maddi gelir kazanmak amacı ile başvurduğu bir yoldur.

Özellikle son 10 yılda inşaat sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde, birçok farklı proje hayata geçmiştir. Bu sayede hem ev sahibi olmak hem de yatırım gerçekleştirmek mümkün hale gelmiştir. Konuta yatırım yapılacağı zaman ise değişiklik gösterir. Gayrimenkul yatırımı için uygun zamanı beklemek gerekmektedir. Hangi dönemde konut yatırımı yapacağınız, kazancınızı da etkileyecektir.

Konut Yatırımı İçin Uygun Dönem

Konut yatırımı yapmak, aslında her dönem içinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Ancak bazı dönemler, kendisine özel şartlar ile dikkat çekerler. Özellikle maddi açıdan büyük bir avantaj yakalamak isteyen kişiler, şu dönemler içinde konut satın alması çok daha mantıklıdır;

  • Konut yatırımı için uygun dönem hem mevsimsel hem de şartlar anlamında değerlendirilebilir.
  • Türkiye'de konutların boşalmaya başladığı dönem genellikle yaz aylarıdır. Bunun nedeni ise memurların tayin, öğrencilerin de mezuniyet nedeni ile evlerden çıkmasıdır. Bu tip durumlarda satılık konutların sayısı da artmaktadır. Özellikle de birkaç ay boyunca boş kalan evlerin fiyatlarının düşmesi, satın almak için bekleyen kişilere büyük bir avantaj sağlamaktadır. Dönemsel olarak bahar ve yaz ayları bu anlamda çok mantıklıdır.
  • Bunun yanı sıra kış aylarında satılık daire ilanları genellikle durgunluk gösterir. Bunu takiben de birçok firma farklı ve oldukça cezbedici kampanyalar düzenlerler. Böylelikle kış aylarında da uygun fiyatlı bir konutu bulmak hiç zor olmayacaktır.
  • Hangi dönemde konut yatırımı ile alakalı olarak bir takımın şartların ortaya çıkmasını beklemek de mantıklıdır. Şu an için konut piyasasında ve satışlarında bir durgunluk göze çarpmakta. Bundan dolayı fiyatlarına aşağıya doğru indiğini görmekteyiz. Bu durum konut satın almayı çok kolay bir hale getiriyor.
  • Ayrıca konut kredisi veren bankaların faiz oranlarında indirime gitmesi de, konut satın almak için en uygun dönem olarak tanımlanabilmektedir

Konut Yatırımı Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Konut yatırımını gerçekleştirmek çok hızlı bir şekilde yapılmamalıdır. Çünkü konut satın alma noktasında bir takım kriterlerin olduğunu görmekteyiz. Bu kriterleri ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Hangi dönemde konut yatırımı konusu üzerinden hareketle, evin lokasyonuna dikkat etmek size çok büyük bir avantaj olarak geri döner.
  • İşyerine yakın bir ev sayesinde toplu taşımaya ödeyeceğiniz paradan kurtulabilir, trafik stresi yaşamazsınız. Bunun yanı sıra işe yürüyerek gidip gelebilme mümkünse, böylelikle sabah sporunu da yapmış olursunuz.
  • Alışveriş merkezleri ile kiralanacak olan evin arasında çok mesafe olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Evin güney cephesi konumunda bulunması çok büyük bir avantaj olacaktır.

Bunun yanı sıra orta kat üzerinden bir ev tercihi yapılmalıdır. Yalıtımın yapılıp yapılmadığı ise mutlaka açık bir biçimde sorulmalıdır.

İzmir satılık daire ilanları ve daha fazlası için Hürriyet Emlak adresini ziyaret edebilirsiniz.

tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar, Fikri Altay Mahallesi sakinleriyle buluştu
Sonraki Haber Kurtuluş kahramanları Karşıyaka'da unutulmadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?