ANA SAYFA > ÇEVRE > Görenleri kendisine hayran bırakıyor...

Görenleri kendisine hayran bırakıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Görenleri kendisine hayran bırakıyor...

Karşıyaka'da bulunan Yamanlar Dağı'ndaki eşsiz doğa güzelliyle Karagöl, görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Çam ağaçları arasından kentin saklı cenneti Karagöl'e ulaşmak için gidilen yol, kentin manzarasını en tepeden seyretme imkanı da sunuyor.

Milli Parklar Müdürlüğü'ne ait tabiat parkı olan, Karşıyaka'ya 23, kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölü Karagöl, doğal güzellikleriyle İzmir'in saklı cenneti olarak keşfedilmeyi bekliyor. Kent sakinleri tarafından da pek bilinmeyen Karagöl'e ulaşmak için zahmetli bir yolculuk yapmak gerekiyor. Karşıyaka'ya uzak olmamasına karşın, virajlı yolları nedeniyle yaklaşık bir saatlik bir yolculuğun sonunda Karagöl'e ulaşmak mümkün oluyor. Bu yolculukta araçla Yamanlar Dağı'na tırmanırken, her virajda İzmir'i daha net ve farklı bir açıdan görmek mümkün oluyor. Kentin gürültüsünden uzakta, çam ağaçlarının arasından ilerlerken temiz hava kendisini hissettiriyor.

Karagöl'de hem günübirlik piknik yapılabildiği gibi çadır kurarak kamp yapmak da mümkün. Gölde yüzen ördekler, kazlar ile göl kenarındaki yürüyüş alanlarının eş güzelliği, fotoğraf tutkunları için de kartpostallık görüntüler sunuyor. Kızılçam, karaçam, zakkum, kestane ve meşe ağaçlarıyla zengin bir bitki örtüsüne sahip olan Karagöl, doğayla huzurun birleştiği adres olarak yaz sıcağından kaçmak isteyenler için iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Büyükkarcı ve Genel Menajer Çınar Cenevre'ye gidiyor
Sonraki Haber Karşıyaka U12 Afyon'da özel turnuvada...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?