ANA SAYFA > ÇEVRE > Fidan kaymakamdan, cansuyu eşinden...

Fidan kaymakamdan, cansuyu eşinden...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fidan kaymakamdan, cansuyu eşinden...

Karşıyaka’da yakılan orman alanlarına yeni fidanlar dikildi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında; İzmir’de 30 ilçede oluşturulan ve ilk etapta 500 bin adet fidanı toprakla buluşturacak Bereket Ormanları projesi kapsamından Karşıyaka’da yağmur ve çamur nedeni ile ertelen fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikimine katılanlara fidan dikimi ile ilgili açıklamalar yapıldıktan sonra fidanlar dağıtılarak dikimine başlandı. Karşıyaka Yamanlar ve Sancaklı orman bölgelerinde çıkarılan orman yangınlarında kül olan 23 hektarlık orman alanına ilk günde bin fidan dikildi. İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan, 23 hektarlık alnın tümünün kısa sürede ağaçlandırılacağını, bu gün düzenlenen etkinlikte gönüllü öğrencilerin katılımı ile bin fidan dikildiğini, Sancaklı’da Bereket Ormanı için ayrılan 50 dekarlık alanda 10 bin fidan dikileceğini söyledi.
Fidan dikme etkinliğinde Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel fidan dikti, ilk can suyunu eşi Nuray Yücel verdi. Fidan dikme etkinliğe, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Orman İşletme Müdürü Erdal Şahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Nüfus Müdürü Derya Çıngıl,  İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Kızılay Karşıyaka İlçe Başkanı Kamil Karadeniz, Muharip Gaziler Derneği Üyeleri, okul müdürleri, Kuran kursu öğretmenleri,  orman işçileri okul aile birliği temsilcileri ve çok sayıda gönüllü öğrenci katıldı.

Haber, fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ ( www.karsiyakahaber.com )

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erdoğan Tözge'yi kaybettik...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, lidere kaybetti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?