ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Fazıl Say ve Viyana Oda Orkestrası Efes'te tarih yazdı

Fazıl Say ve Viyana Oda Orkestrası Efes'te tarih yazdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fazıl Say ve Viyana Oda Orkestrası Efes'te tarih yazdı

31.Uluslararası İzmir Festivali’nin biletleri üç gün içinde tükenen, en çok beklenen konseri Viyana Oda Orkestrası & Fazıl Say, Efes Antik Tiyatro’da tarihi bir geceye imza attı. Tiyatronun kullanımına izin verilen bölümlerini tamamen dolduran izleyiciler Fazıl Say’ı ve dünyanın en tanınmış oda topluluklarından biri olan Viyana Oda Orkestrası’nı hayranlıkla dinledi, dakikalarca alkışladı. Antik tiyatronun benzersiz ambiyansı, alkışlar, ışıklar sanatçıları da hayran bıraktı.

Seçkin bir kemancı olarak da haklı bir üne sahip bulunan Şef Ola Rudner yönetimindeki Viyana Oda Orkestrası konsere Beethoven’in   “Coriolan” uvertürü ile başladı. Ardından alkışlar arasında Fazıl Say sahneye geldi ve Mozart’ın K 414 piyano konçertosunu seslendirdi. Eserin bitiminde tüm tiyatro ayakta idi ve birbirlerini sarılarak kutlayan şef ve solisti alkışlıyordu. Fazıl Say dinmeyen alkışlara kendi bestesi Kara Toprak ile cevap verdi.

İkinci yarıda Viyana Oda Orkestrası Mendelssohn- Bartholdy’nin 4 numaralı “İtalyan” senfonisini çaldı. Şef Rudner ve Orkestrası’nın coşkulu dinleyicilerine teşekkürü Brahms’ın 5 numaralı Macar Dansı ile oldu. Gecenin en ilginç olayı ise Antik kentin dört ayaklı sakinlerinden yaşlı bir köpeğin provalarda kendisine ilgi gösteren başkemancıyı konserde de yalnız bırakmayıp ikinci yarı boyunca yanında oturmasıydı.

31. Uluslararası İzmir Festivali 22 Haziran 2017 günü Polonya’nın Chopin ruhunu en iyi yansıtan piyanisti Pavel Kowalsi’nin AASSM’de vereceği konser ile devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 149 yıllık Merhamet Çınarı'nın altında iftar yapıldı
Sonraki Haber Milletvekili Sürekli sokakta halkla iftar yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?