ANA SAYFA > EKONOMİ > Eylül ayı konut satışlarında Karşıyaka ikinci

Eylül ayı konut satışlarında Karşıyaka ikinci

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eylül ayı konut satışlarında Karşıyaka ikinci

İzmir’de Eylül ayında konut satışları, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, geçen yıl Eylül ayında İzmir’de 5 bin 251 olan konut satışı, bu yılın Eylül ayında yüzde 15,2 oranında artarak 6 bin 50 oldu. İzmir'de ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47 oranında artarak 2 bin 666 oldu. Eylül ayında satışı yapılan konutların yüzde 44’ü ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların, yüzde 35’ini ilk satış, yüzde 65’ini ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer satışların ise yüzde 41’ini ilk satışlar, yüzde 59’unu ikinci el satışlar oluşturdu.

Konut satışlarında Karşıyaka ikinci

Nüfusu 150 bin üzeri ve konut satış sayısı yüksek olan ilçelerde, İzmir'de 2016 Eylül ayında en fazla konut satışı Buca'da gerçekleşti. 2016 Eylül ayında Buca'da 666 konut satılırken, Buca'yı 622 konut satışı ile Karşıyaka, 490 konut satışı ile Karabağlar, 482 konut satışı ile Torbalı, 408 konut satışı ile Çiğli, 370 konut satışı ile Konak, 289’ar konut satışı ile Bayraklı ve Bornova takip etti.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Aydın Gün anısına konser
Sonraki Haber Belediye başkan eşleri Ata Anı Evi'nde buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?