ANA SAYFA > EĞİTİM > EÜ Karşıyaka Sağlık Yerleşkesi hizmete açıldı

EÜ Karşıyaka Sağlık Yerleşkesi hizmete açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
EÜ Karşıyaka Sağlık Yerleşkesi hizmete açıldı

Ege Üniversitesi Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesi, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, protokol mensupları, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ege Üniversitesi 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreninin ardında Karşıyaka’da bulunan Ege Üniversitesi Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesi’nin açılışını gerçekleştiren Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. İbn-i Haldun’un dediği gibi “Coğrafya kaderdir. Bu coğrafya bizim kaderimiz. O halde bu coğrafyada ayakta kalmak için daha çok çalışmamız lazım. İşgalci, sömürgeci devletlerin iştahını kabartan bu coğrafyada işimiz kolay değil. Hatırlayın, 15 Temmuz’da tarihimizin en vahşi en alçak darbe girişimde bulunan hainlerin hedefi ülkemizi kaosa sürüklemek, demokrasiyi yok etmek ve kardeşi kardeşe düşürmektir. O gece Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, hükümetimizin kararlılığı ve yüce milletimizin meydanlara inmesi neticesinde ay yıldızlı al bayrağımız inmemiş, ezanlar dinmemiştir. Alçaklar hedeflerine ulaşamamıştır. O gece mensubu olmaktan gurur duyduğum Gazi Meclisimizde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ nidaları yükselmiştir. Bunlar milletimize, Cumhurbaşkanımıza ve seçilmiş hükümete karşı giriştikleri o alçak kalkışmanın bedelini ağır bir şekilde ödüyorlar, ödeyeceklerdir. Herkes emin olsun” dedi.

“Eğitim sistemimizi tekrar gözden geçirmemiz lazım”

 Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Bu güzel eser bugün açılışa hazır hale geldi. Bunun yapımında katkıları olan çok kişi ve kuruluş var. Rektörümüz, hanımefendi ve içinde bulunduğumuz ilçe belediye başkanı bu eserin bu hale gelmesi için katkı verdi, destek oldu. Belediye başkanına ve önceki dönem rektörlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak ve arkadaşları da onlardan aldığı bayrağı bugün daha da yükseğe çıkarak bu güzel eseri açılışa hazır hale getirdiler. Diş sağlığı, anne- çocuk sağlığı ve bu civarda oturan bütün hemşerilerimizin sağlık hizmeti bir yandan görülürken, bir yandan da burada gençlerimizin üniversitede sağlık alanında eğitim ve öğretim alanında yetişmeleri imkan dahilinde olacaktır. Dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İzmirli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu açılışta bizleri yalnız bırakmadınız. İki gün önce yine bir sağlık mensubumuz, bir doktorumuz bir cinayete kurban gitti. Doktorların görevi sağlık dağıtmak, sıhhat dağıtmak insanları canlarını kurtarmak, onların hayata tutunmasını sağlamak.  Doktorlarımıza yönelen bu alçakça saldırıları kınıyorum. Şunu herkes bilmelidir ki bu cinayetlerin hesabı hukuk önünde mutlaka sorulacaktır. Ama sormamız gerek bir başka soru da nasıl böyle çok kolayca gözünü kırpmadan cana kıyan bir nesil yetişiyor. Bunu da sorgulamamız gerekiyor. Dönüp eğitim sistemimizi, tekrar gözden geçirmemiz lazım. İnsana yönelen bu alçakça saldırıları kınıyorum. İnsan yaratılış gayesinden uzaklaşmadan hayatı boyunca fikirlerinin, inançlarının, ideallerinin peşinde olmalıdır. Zorluklar karşısında yılmayacağız. Bir insan ile aynı fikirde olmamak kavga gerekçesi olamaz. Eskiler ne güzel söylemiş ‘Üslubu beyan aynıyla insandır’. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in bizlere işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini canlı tutacağız. Bugün güzel İzmir’de milletvekili olduğum bu güzel şehirde sizlerle beraber bulunmaktan ve İzmir’de yeni bir eserin açılışında beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Barış,  huzur ve güven içerisinde yeni bir öğretim yılı ve bir gelecek diliyorum.  Rektörümüzü, Valimizi, İzmir Milletvekili arkadaşlarımızı, Karşıyaka Belediye Başkanımızı ve bu eserin gerçekleşmesinde emekleri geçen herkesi  kutluyorum hepimizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi.

Batman şehitlerini anarak sözlerine başlayan Vali Erol Ayyıldız, “Ege Üniversitesi Karşıya Suat Cemile  Balcıoğlu Sağlık Kampüsü Açılış Töreni’ni onurlandıran Sayın Meclis Başkanımıza ve saygıdeğer misafirlerimize saygı ve hürmetlerimi ayrıca sunuyorum. Hükümetimizin güzel İzmir’e gösterdiği sahiplenme ve hiçbir zaman eksik etmediğiniz kadirşinaslığınız için ilin valisi olarak,  İzmirliler adına sonsuz şükranlarımız arz ederim. Ahirete intikal eden hayır sahibimizi de rahmetle anıyoruz. Bıraktığı bu eseri için bir nevi sadaka-i cari olarak kendisine yoldaş olmasını diliyorum. Açılışını yapacağımız Sağlık Bilimleri Yerleşkesinin ülkemize İzmir’imize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum. Başta hayır sahibimiz olmak üzere, üniversite camiamıza, rektörümüze, ilgi ve alakası olan herkese en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

  Yerleşkemiz Karşıyaka’ya önemli katkı sunacak

Batman’da şehit düşen askerlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, böylesi önemli bir günde Meclis Başkan Binali Yıldırımı ağırlamaktan dolayı  büyük bir onur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

İzmir’in 8 ilçesinde yerleşkesi bulunan Ege Üniversitesinin artık Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesi ile Karşıyaka’da da hizmet vermeye başlayacağını ifade eden  Rektör Prof. Dr. Budak, “ Üniversitemiz Karşıyaka Kampüsünü; Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan hayırsever merhume Ayşe Necla Karadavut’un bağışları ile İzmir’imize kazandırdık. Hayırseverimiz eğitime önemli katkılarda bulundu. Bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Üniversiteler, barındırdıkları dinamik etkenlerle bulundukları bölgeleri doğrudan etkileyen kurumlardır. Bu bağlamda yeni yerleşkemizin İzmir’imize özellikle Karşıyaka’mıza hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel olarak önemli katkı sunacağına inanıyorum. Karşıyaka, hâlihazırdaki konumu ve sosyal yaşam olanaklarıyla bir çekim merkezi iken Ege Üniversitesi’nin varlığı bu çekimi daha kuvvetli hale getirecektir” dedi.

Karşıyaka yerleşkesi hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Budak, “Kampüs içerisinde 1 adet poliklinik binası, 1 adet eğitim binası ve 1 adet çok amaçlı kapalı spor salonu bulunmaktadır. Poliklinik Binası toplam 3015 m2 olarak yapılmıştır. Eğitim Binası 12990 m2 alana sahiptir. Ayrıca 1078 m2 Kapalı Spor Salonuna sahiptir. Poliklinik Binası’nda; Diş Hekimliği, Kulak Burun Boğaz, Beslenme Polikliniği, Gebe Okulu, Ebelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon gibi birimler mevcuttur. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında yapılacak olan protokoller ile vatandaşlarımıza Aile Hekimliği hizmeti de verilmesini planlıyoruz. Eğitim Binamız, içerisinde laboratuvar, mutfak, gıda kimyası laboratuvarı, fizik tedavi laboratuvarı gibi yüksek özelliklerde uygulama ve eğitim şartlarını barındırmaktadır.  İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak olan yeni protokoller kapsamında “Sağlıklı Yaşam” “Anne ve Bebek Sağlığının Geliştirilmesi ve Desteklenmesi” “Ebelikte Güncel Yaklaşımlar”   “Gençlerde Üreme Sağlığı Eğitimi”  “Ergenlerde Şişmanlığın Önlenmesi”  gibi topluma hizmet uygulamaları eğitimleri verilecektir” diye konuştu.

Ülkemize ve kentimize böylesine önemli bir yerleşkeyi kazandırmaktan dolayı sevinçli ve gururlu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Sizlerin destekleri olmadan, biz bu işleri gerçekleştiremezdik. Huzurunuzda sizlere ve bu çorbada tuzu bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Vatanımız ve milletimiz için daima daha çok çalışacağız. Yerleşkemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Suat Cemile Balcıoğlu Sağlık Yerleşkesi’nin açılış kurdelesini; Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar birlikte kesti.

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde hayırsever merhume Ayşe Necla Karadavut tarafından yaptırılan Ege Üniversitesi(EÜ) Suat Cemile Balcıoğlu Yerleşkesinde, toplum sağlığı, kulak burun boğaz ve diş poliklinikleri hizmetleri verilecek. Ayrıca, Sağlık Bilimleri Fakültesi eğitimlerini burada sürdürecek.

Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi ve bir süre önce hayatını kaybeden Ayşe Necla Karadavut’un bağışları ile İzmir’e kazandırılan yerleşkede, toplam 3015 metrekare alana sahip poliklinik binası, 12990 metrekare alana sahip eğitim binası ve  1078 metrekare  Kapalı Spor Salonu yer alıyor.

Fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya yeni semt polikliniği...
Sonraki Haber Karşıyaka'ya 4 bin, Mustafa Aşan'a 4 maç ceza...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?