ANA SAYFA > EKONOMİ > Elmasoğlu: ''İEF’de inovasyon rüzgarı esecek''

Elmasoğlu: ''İEF’de inovasyon rüzgarı esecek''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Elmasoğlu: ''İEF’de inovasyon rüzgarı esecek''

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Betül Elmasoğlu, 26 Ağustos tarihinde 85. Kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın İzmir ekonomisine doping etkisi yapacağını söyledi. Bu yıl Folkart ana sponsorluğunda gerçekleştirilen İEF’de inovasyon rüzgarının eseceğini belirtti.

İEF’nin köklerinin İzmir İktisat Kongresi'ne uzandığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’de fuarlar kurulmasını istediğini dile getiren Elmasoğlu, tarihi bir miras olan İEF’ye sahip çıkılması gerektiğini kaydetti. Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de İEF’nin adına yakışır bir organizasyon gerçekleştirdiğini dile getiren Elmasoğlu, “Bu yıl fuar yeni bir anlayış ve konseptle karşımıza çıkıyor. Son yıllarda tartışılan İEF, İzmir’in tasarım ve inovasyon kenti olma hedefine uygun şekilde inovasyon temasıyla bu yıl kapılarını açıyor. İEF’nin kültür ve turizm boyutuyla da zenginleştiğini görüyoruz. İnovasyon ana teması da özellikle ar-ge çalışmaları sonucu ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek katma değerli üretimin kentimizde gerçekleştirilmesi açısından da çok yerinde. İzmir yetişmiş insan gücü ve lojistik avantajları ile yüksek katma değerli üretim hedefine uygun bir kent. İEF’de bu yıl bu hedefe ulaşılmasında pozitif bir katkı sağlayacak” dedi.

Kent ekonomisine katkı

İEF’nin hayata geçmesinde emeği geçenlere başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere teşekkür ettiğini ifade eden Elmasoğlu, İEF’nin yarattığı hareketlilik ile İzmir ve ülke ekonomisine de önemli katkılar sağladığını, kentin tanıtımına da büyük fayda sağladığını kaydetti. Elmasoğlu, 85. İEF’nin İzmir’e ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dilediğini sözlerine ekledi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka dördüncü hazırlık maçında yine kazanamadı...
Sonraki Haber Kocaoğlu: ''Fuara sıçrama yaptırmak istiyoruz''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?