ANA SAYFA > EĞİTİM > Eğitim için vatandaşla büyük buluşma

Eğitim için vatandaşla büyük buluşma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eğitim için vatandaşla büyük buluşma

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimde sorunları tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla 'Vatandaşla Buluşma' adıyla İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında toplantı yaptı.

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Karşıyaka Mavişehir İlkokulu toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Şube Müdürü Mehtap Gemici, okul ve kurum yöneticileri, okul aile birliği yöneticileri, zümre başkanları, öğretmenler ile veliler katıldı.

Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, amaçlarının sorunları tespit etmek ve çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi. Eğitim ve öğretim kalitesini arttırmak amacıyla, Karşıyaka’da uygulanan projeleri anlattı. Eğitim öğretimde ne kadar iyi olursak olalım, değerlerimizi kaybettiğimiz takdirde öğrenilenlerin yararı olamayacağını söyleyen İslamoğlu şöyle konuştu. “Kendi alanımızda bu toplantılara her ayın ilk salı günü devam edeceğiz. Bu toplantının yararlı olacağına inanıyoruz. Karşıyaka’da daha iyi çalışmalar yapmak arzusundayız. Eğitim sürecinde yer alan tüm paydaşlarımızın bize destek olmasını istiyoruz. Karşıyaka’yı eğitim liginde en üst yere getirmek için her türlü çalışmayı yapmaya kararlıyız. Eğitim uzun vadede sonuç veren bir süreçtir. Bugün yetiştirmeye çalıştığımız öğrencimiz ancak 20- 25 yıl sonra aldığı eğitimi, öğrendiklerini topluma yansıtabilecek. 1575 dersliğimizde 3026 çalışanımız ile 72 okulumuzda çalışmalarımızı kesintisiz devam etmekteyiz. Okul sağlığı ve güvenliğini çok önemsiyoruz. Bunun için Karşıyaka Belediyesi, İlçe Sağlık, Tarım Müdürlüğü, STK lar ile  hijyen denetimi komisyonu, sağlıklı yaşam kulüpleri gibi Türkiye’de ilk olan projeleri başlattık ve başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. 

Her çocuğumuz birbirleri ile selamlaşsın

Okullarımızda öğrencilerimizin birbirleri ile selamlaşması için çalışmaları başlattık. Selamlaşmayı bir sıcaklık, bir samimiyet, iyi bir iletişim aracı olsun istedik. Çocuklarımıza değerlerimize sahip çıkmayı öğretmeliyiz. Sevgiyi saygıyı, hoşgörüyü öğretmeliyiz. Öğretmeliyiz ki mutlu, birbiri ile barışık bir toplum içinde yaşamlarını sürdürsün”

Toplantının sonucunda şu kararlar alındı. Okullarında eğitim öğretime destek kurslarına gerekli ilginin sağlanması için gerekli koşulların oluşturulması, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması konusunda veli desteği, öğrencilerin okul saatlerinde, okul dışından gıda alımının engellenmesi, Halk Eğitim Merkezinde açılan kursların tanıtımı arttırılarak, katılım sağlanacak.

Toplantı okul ve kurum yöneticileri, okul aile birliği yönetici, öğretmenler ile velilerin taleplerinin dinlenmesiyle sona erdi.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Bir parke de sen koy", spor salonunun temeli atıldı
Sonraki Haber GDZ Elektrik Dağıtım, ''Enerji Avcıları'' yetiştiriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?