ANA SAYFA > EKONOMİ > Ege İhracatçı Birlikleri ithalatçılarla ihracatçıları buluşturdu

Ege İhracatçı Birlikleri ithalatçılarla ihracatçıları buluşturdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ege İhracatçı Birlikleri ithalatçılarla ihracatçıları buluşturdu

Türkiye’de fuarcılığın başlangıç noktası İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, Ege İhracatçı Birlikleri, “Alım Heyeti Organizasyonu”na imza attı. İthalatçılarla, ihracatçıları buluşturan organizasyona; Afganistan, Hindistan, Tacikistan, Gambiya ve Sri Lanka’dan gelen ithalatçılar, Türk ihracatçılarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamındaki “Alım Heyeti Organizasyonu”nu Ekonomi Bakanlığı Koordinasyonu’nda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Organizasyonu’nda İzmir Swissotel Grand Efes’te yapıldı.

“Alım Heyeti Organizasyonu”nda yer alan ülkelerin Türkiye’nin alternatif ihraç pazarları bulma çabasıyla örtüşen ülkeler olduğunu belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Türkiye’nin 2023 hedeflerine yeni pazarlar ve katma değerli ürün ihracatı ile ulaşabileceğine vurgu yaptı.

“Alım Heyeti Organizasyonu”nda yer alan ülkelerle dış ticaretimizin 2015 yılı sonu itibariyle 7.5 milyar dolar civarında olduğuna dikkati çeken Ünlütürk, “Bu ülkelerle dış ticaret dengemiz Türkiye’nin aleyhine işliyor. 1 milyar 209 milyon dolar ihracatımıza karşılık, 6 milyar 389 milyon dolar ithalatımız var. 5 milyar dolar civarında dış ticaret açığı veriyoruz. Bu dış ticaret açığını kapatmak için bu pazarlara yoğunlaştık. Organizasyona büyük destek veren Ticaret Müşavirlerimize ve İZFAŞ’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İhracatta sınırlı pazarlara bağımlılığın önemli bir risk olduğunu Türkiye’nin yakın zamanda yaşadığı tecrübelerle daha net gördüğünü anlatan Ünlütürk şöyle devam etti: “Bu nedenle ihracatta Pazar çeşitlendirmesine bundan sonraki süreçte çok daha fazla önem vereceğiz. “Alım Heyeti Organizasyonu”na katılan Afganistan, Hindistan, Tacikistan, Gambiya ve Sri Lanka’ya, kimyasal yağlar, elektronik gereçler, elektrik teçhizatı ve tesisatı, demir ve alüminyum maddeleri, gıda ve tüketim maddeleri, şekerleme ve çikolata, tekstil ürünleri, hazırgiyim ve konfeksiyon, tarımsal ekipmanlar ve sulama sistemleri, yapı malzemeleri, baskı malzemeleri ve yedek parçaları, geri kazanım ürünleri, sağlık malzemeleri, kablo sistemleri başta olmak üzere birçok sektörde ihracat yapabileceğimizi görüyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da kombineler satışta
Sonraki Haber Karşıyaka'da gidecek oyuncular netleşiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?