ANA SAYFA > İZMİR > Doğal Yaşam Parkı 8.4 milyon ziyaretçiyi ağırladı

Doğal Yaşam Parkı 8.4 milyon ziyaretçiyi ağırladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Doğal Yaşam Parkı 8.4 milyon ziyaretçiyi ağırladı

Kapılarını 10 yıl önce açan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda ziyaretçi sayısı 8.4 milyona ulaştı. 133 farklı türde 2500 hayvanın barınağı olan parka Kasım ayında 4 yeni tür daha geliyor.

Avrupa’nın en nitelikli hayvanat bahçeleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, 10 hizmet yılını geride bıraktı. Barındırdığı 133 türden 2500 hayvan ile kentin cazibe merkezleri arasındaki iddialı yerini koruyan  park, yurtiçi ve yurtdışından gelen konuklarla her yıl ziyaretçi sayısını düzenli olarak artırıyor. Belgesellerde izledikleri hayvan türlerini yakından görmek isteyen ziyaretçiler,  buldukları her fırsatta adeta parka akın ediyor. 2016 yılının ilk 11 ayında 1 milyon ziyaretçi sınırını aşarak rekor kıran İzmir Doğal Yaşam Parkı, hizmete açılmasının 10. yılında da toplam  8 milyon 374 bin ziyaretçiyi ağırlamış oldu.

Doğal Yaşam Parkı’na sadece 1 yıl içinde gelen ziyaretçilerin sayısı, 2015 yılı nüfus verilerine göre, 61 kentin nüfusunu geride bıraktı. Parkı 2009 yılında 697 bin, 2010 yılında 608 bin, 2011 yılında 782 bin, 2012 yılında 762 bin, 2013 yılında 865 bin, 2014 yılında 968 bin, 2015 yılında 981 bin, 2016 yılında 1 milyon 6 bin, 2017 yılında 957 bin 176, 2018 Eylül ayına kadar da 745 bin 350 kişi ziyaret etti.

Aile büyüyor
Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvan sayısı ve tür çeşitliliği, yurtdışından yapılan alımlarla artırıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, koati, su aygırı, Kamerun koyunu, marmoset, bambu lemuru ve süt yılanı gibi ender türlerin yaşadığı parka, Kasım ayında su samuru, Napolyon tavuskuşu, kapibara ve Yeni Gine su kaplumbağası gibi yeni türleri getirecek. Park ailesinin bütülmesi ve zenginleştirilmesine ilişkin çalışmalar önümüzdeki yıl da sürdürülecek.

İsimlerini İzmirliler koydu
Parkta doğan yavrulara İzmirlilerle birlikte isim koyma geleneğini sürdüren İzmir Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, Türkiye’de doğan ilk fil olarak tarihe geçen yavrulara  ‘İzmir’ ve ‘Deniz’, yavru develere ‘Ege’ ve ‘Yağmur’, yavru ayıya da ‘Duman’ isimlerini koymuştu.

Tedavi merkezi
Değişik türlerdeki hayvanları barından Doğal Yaşam Parkı, ayrıca bir hayvan rehabilitasyon merkezi gibi çalışıyor. Bugüne dek leylek, kerkenez, eşek, porsuk, şahin, doğan, martı, pelikan gibi yüzlerce hayvanı tedavi ederek doğaya salan park çalışanları, bir çok kez yaralı hayvanları hayata döndürmenin haklı gururunu yaşadı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Sek Henry'e kavuştu
Sonraki Haber Başkan Kocaoğlu: İzmir’i kalkındırdık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?