ANA SAYFA > EKONOMİ > Danimarkalı firmaların gözü İzmir’de

Danimarkalı firmaların gözü İzmir’de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Danimarkalı firmaların gözü İzmir’de

İzmir Kalkınma Ajansı organizasyonu, T.C Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu ve Danimarka Rüzgâr İhracatçıları Birliğinin destekleri ile Danimarka’nın Kopenhag şehrinde “Türkiye Rüzgâr Enerjisi Pazarındaki Fırsatlar” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Konferans sırasında Türkiye ve özelde İzmir’in sunduğu yatırım fırsatları Danimarkalı firmalara aktarıldı. 3 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları(YEKA) İhalesini kazanan Siemens-Gamesa Renewable Energy şirketi de konferansta Danimarkalı ekipman üreticisi ve servis sağlayıcı firmalara Türkiye’deki yatırım planları hakkında detaylı bir sunum yaptı.

YEKA ihalesini kazanan konsorsiyumun ortaklarından Siemens Gamesa Renewable Energy Kuzey Doğu Ve Orta Asya Tedarik Müdürü David Howard sunumunda “Yapacağımız üretim tesisi yatırımı ve Ar-Ge Merkezi yatırımı ile beraber Türkiye’de rüzgâr enerjisi alanında çok önemli gelişmelerin yaşanacağına inanıyorum. Bu dönemde tedarik zincirinin güçlü olması bizim için çok önemli. YEKA ihalesi kapsamındaki türbin üretimi konusundaki %65’lik yerli ekipman kullanımı zorunluğu nedeni ile Türkiye’de birçok yerli ve yabancı firmayı tedarik zincirimize katmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy ise konferans ile ilgili düşüncelerini ”İzmir Kalkınma Ajansı olarak yaklaşık 5 yıldır ısrarlı bir şekilde İzmir’in rüzgar enerjisi konusunda lider bir şehir olması için çalışmaktayız. Bugün İzmir yaklaşık 1.300 MW’lık rüzgar enerjisi kurulu gücü, Alman Enercon, Amerikan TPI ve Danimarkalı LM gibi global firmaları, güçlü yan sanayisi ve lojistik avantajları ile beraber rüzgar enerjisi alanında Türkiye’nin lider şehri haline gelmiştir. Bu anlamda YEKA ihalesi kapsamında Siemens-Gamesa’nın kuracağı fabrika için İzmir ve çevresi en güçlü aday konumundadır. Bu süreçte yerli firmalarımızın tedarik zincirine katılımlarının sağlanması ve yeni yabancı firmaların da İzmir’e yatırım yapmalarının sağlanması amacı ile bu ve benzeri faaliyetlerimize devam edeceğiz.” şeklinde dile getirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mustafa Kemal Mahallesi’ne 200 zeytin fidanı
Sonraki Haber Konut satışlarında en fazla düşüş Karşıyaka'da

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?