ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Çoksesli müziğe genç soluk

Çoksesli müziğe genç soluk

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çoksesli müziğe genç soluk

10. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması Konserinde genç besteciler yarışacak.

32. Uluslararası İzmir Festivali’nin ikinci konseri hayli çekişmeli bir yarışmaya sahne olacak. 10. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nda Piyano Konçertoları finale kalan Bogatay Köprülü, Doğaç İşbilen ve Cem Oslu birincilik için yarışacak.   1991 doğumlu Köprülü, 1998 doğumlu İşbilen ve 1992 doğumlu Oslu’nun eserlerini yine 30 yaş altı üç piyanist Başar Can Kıvrak, Kenan Tatlıcı ve Cem Babacan seslendirecek.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Yönetim ve İcra Kurulu üyesi, Yarışma Genel Sekreteri Serdar Ongurlar, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nın çoksesli müziğimizi besleyen ana damarlardan biri olduğunu söyledi. Ongurlar, “Piyano Konçertosu dalında düzenlediğimiz onuncu yarışmada otuz yaş altı bestecilerimizin başarısından mutluluk duyduk. Bu sonuç doğru yolda olduğumuzu, bu yarışmanın çoksesli müziğimiz için ne denli önemli olduğunu bir kez daha kanıtladı. Müziğimize gençlerin soluğunu taşıyacak yarışmada eserleri seslendirecek İzmir Festival Orkestrasını da ağırlıklı olarak yetenekli genç sanatçılarımızdan oluşturduk. Şefimiz Can Okan da genç kuşağın en yetkin isimlerinden biri. 6 Haziran Çarşamba akşamı İzmirlileri gençlerimizin eserlerini dinlemek ve derecelenmede oy kullanmak için bekliyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'li Doğukan U19 Milli Takım aday kadrosunda
Sonraki Haber Bostanlıspor Masa Tenisinde şampiyon

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?