ANA SAYFA > SAĞLIK > Böbreğini seven tuzdan uzak dursun....

Böbreğini seven tuzdan uzak dursun....

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Böbreğini seven tuzdan uzak dursun....

Medicalpark İzmir Hastanesi Organ Nakli Birimi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Murat Sözbilen, Dünya Böbrek Günü’nde organ bağışı çağrısı yaptı.

Her yıl Mart ayının ikinci Perşembe gününün Dünya Böbrek Günü olarak kutlandığını belirten Prof. Dr. Murat Sözbilen, böbrek sağlığına önem verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de 65 bin böbrek nakil hastası olduğunu ifade eden Prof.Dr. Sözbilen, “Türkiye’de ve dünyada böbrek yetmezliğine bağlı diyalize giren hasta sayısı çok fazla. Hastaların tek şansı organ nakli. Diyaliz hayatın devamlılığını sağlasa da, yaşam kalitesini düşürüyor. Kişiler sosyal hayattan uzaklaşıyor” dedi.

Organ bağışı artmalı

Prof. Dr. Murat Sözbilen, “Böbrek nakli için en önemli konu organ bağışıdır. Böbrek, hastalara ya ailesinden canlı verici olarak ya da beyin ölümü gerçekleşen kadavralardan alınabiliyor. Ancak kadavradan organ bulma sayısı çok düşük seviyelerde. Türkiye’de kayıtlı 65 bin böbrek nakli hastası var. Geçtiğimiz yıl 700 kadavra bağışı yapıldı. Bu organların hepsini kullanamıyorsunuz. Ayrıca hasta sayısı gittikçe artıyor. Organ bağışı ile böbrek hastalarının yaşam kalitesini arttırabiliriz. Toplumumuzu bilinçlendirerek organ bağışının artmasını sağlamalıyız. Halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Böbreklerimizi koruyalım

Medicalpark İzmir Hastanesi Organ Nakli Birimi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Murat Sözbilen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böbreklerimizin sağlığı için çok dikkatli olmalı ve özellikle tuzlu gıdalardan uzak durmalıyız. Yeterli miktarda sıvı almalı, hijyen şartlarına titizlikle uymalı ve idrar yolu enfeksiyonlarından korunmalıyız. En küçük bir idrar yolu enfeksiyonu, tedavi edilmediği takdirde böbrek yetmezliğine yol açabilir. Problem yaşadığımız takdirde hemen sağlık kuruluşuna başvurun.”

Haber, fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf filede Manisa deplasmanında
Sonraki Haber Karsav'dan muhteşem gece...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?