ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''Bir sahne''de muhteşem buluşma

''Bir sahne''de muhteşem buluşma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Bir sahne''de muhteşem buluşma

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği Uluslararası İzmir Festivali’nin otuzuncu yılı onuruna ilk kez aynı sahneyi paylaşan Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim elemanları dün gece AASSM’de müzik tarihine geçecek bir konsere imza attı.

Festival’in 30. Yılı için bestelenmiş dört eserin dünya prömiyerlerinin yapıldığı gecede, sahnede görev alan 40 saz ve ses sanatçısı, salonu tamamen dolduran Festival izleyicilerinden tam not aldı.

Gece DEÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysim Dolgun Ildız’ın “Küçük Sultan” adlı eserinin dünya prömiyeri ile başladı. Soprano Doç. Pınar Uçman Karaçalı’nın piyanist Doç. Ece Sözer eşliğinde seslendirdiği lirik arya büyük beğeni topladı. Ardından DEÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Ebru Güner Canbey’in “Tern Trio” adlı eserini Prof. Ildiko Moog (keman), Prof. Çağlayan Ünal Sümer (viyolonsel) ve Prof. Şeniz Duru (piyano) seslendirdi. İki bölümlük eser bestesi ve icrasıyla tam not aldı.

İki konservatuvarı aynı sahnede buluşturan konser, yine Doç. Canbey’in Ege türküsü Çökertme’den çeşitlemelerle devam etti. Yrd. Doç. Aysim Dolgun Ildız’ın Türk müziğinin “Kâr” formundaki sözlü eserlerinden esinlenerek sadece çalgı için bestelediği “Kârçe-i Saz”  üstün yorumu ile de alkışlandı. İlk yarının son eseri Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Bahadır Tutu’nun “Takım” adlı eseriyle sona erdi. Geleneksel fasıl müziğinde olduğu gibi bestecinin aynı makamsal özelliklerdeki eserlerini sıraladığı “Takım”, ses sanatçısı Öğretim Görevlisi Tolga Meriç’in seslendirdiği bu eserlerin ardından bestecinin “Mahur Eser İzmir Rüzgârı adlı bestesinin dünya prömiyeri ile bitti.

İkinci yarı DEÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Nurcan’ın Hasrete Dair adlı eseri ile başladı. Ud, kanun, gitar, bağlama, keman, viyolonsel gibi çalgıların bir arada yer aldığı eserde kullanılan Öğr. Göv. Atabey Aydın’ın seslendirdiği ”Bey Mayıl” türküsü bol bol alkışlandı. İkinci yarı art arda gelen iki dünya prömiyeri ile devam etti. Doç. Ebru Güner Canbey’in Festival’in 30. Yılı için özel olarak yazdığı “İzmir” ve hemen ardından Doç. Dr. Onur Nurcan’ın modern besteleme ve çalma teknikleri ile göz dolduran eseri “Araf” seslendirildi. Orkestra Şefi Jean Baily yönetiminde her iki konservatuvarın saz ve ses sanatçısı öğretim elemanlarının yorumladığı eserlerin ardından konser, Yrd. Doç. Aysim Dolgun Ildız’ın “Kalenin Bedenleri” türküsünün çağdaş düzenlemesi ile sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KODA, Ankara'da birincilik kazandı
Sonraki Haber Sanayici eşleri öğrenciler için sahnede

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?