ANA SAYFA > GÜNDEM > Başkan Akpınar Atakent Mahalle sakinleri ile buluştu

Başkan Akpınar Atakent Mahalle sakinleri ile buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Başkan Akpınar Atakent Mahalle sakinleri ile buluştu

Yapılan çalışmaları değerlendirmek, vatandaşların öneri ve taleplerini dinlemek için her hafta farklı bir mahallede Halk Toplantıları düzenleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bu kez Atakent Mahalle sakinleri ile buluştu.

Yatırımları anlatan ve halkın sesine kulak veren Başkan Akpınar, yerel yönetimlerin pek çok konuda yetkisiz bırakılmasını eleştirdi ve "Zor bir süreçten geçiyoruz. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun, her şeyi geride bırakmalı; laik, demokratik Atatürk Cumhuriyeti'ne dört elle sarılmalıyız” dedi.

Atakent Mahalle Muhtarlığı önündeki buluşmaya muhtarlar, meclis üyeleri, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yüzlerce Atakent sakini katıldı. Sorunları tek tek dinleyen Başkan Akpınar, eksiklerin çözümü için bürokratlarına talimat verdi. Yapılan hizmetlere teşekkür eden mahalle sakinleri, taleplerini birebir ve samimi olarak aktarabilmekten duydukları mutluluğu da dile getirdi. Halk Toplantısı sonrası esnaf ziyareti de yapan Başkan Akpınar vatandaşla kucaklaştı.

Halka hizmet konusunda yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Biz yerel yönetimler yasa tasarısı beklerken, ne yazık ki önümüze halk oylaması geldi. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Bir referandum süreci yaşıyoruz. Cumhuriyet değerlerine her zamankinden daha sıkı bağlanmamız ve Atatürk ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkmamız gereken bir dönemdeyiz. Türkiye'nin kurtuluşu, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet’i korumaktan geçiyor. Atatürk bu ülkeye demokrasiyi ve özgürlüğü getirmiştir. Tek adam olarak baskı rejimini değil Cumhuriyet'i tercih etmiştir. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun her şeyi geride bırakmalı; laik, demokratik Atatürk Cumhuriyeti'ne dört elle sarılmalıyız. 20 yıl sonra bugünleri çok ararız. Mahallemizdeki tüm sorunları çözebiliriz ancak Cumhuriyet elden giderse işte bunun geri dönüşü yok. Demokrasi varsa varız, yoksa biz de olamayız. Bırakın parlamenter sistem devam etsin” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Güneş: İç sahada kazanıp pes etmeyeceğimizi yeniden kanıtlamak istiyoruz
Sonraki Haber Hırvatistan ile ilişkiler güçlenecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?