ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Bach Alla Turca ve Dansın Rengi yeniden sahnede

Bach Alla Turca ve Dansın Rengi yeniden sahnede

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bach Alla Turca ve Dansın Rengi yeniden sahnede

İzmir Devlet Opera ve Balesi 9 Ekim’de Bach Alla Turca ve Dansın Rengi adlı baleleri yeniden sahneliyor.

9 Ekim 2018 Salı günü saat 20.00’da Elhamra Sahnesi’nde sunulacak olan Bach Alla Turca ve Dansın Rengi adlı birer perdelik baleler, bu sezonda dört kez yinelenecek.

Johann Sebastian Bach’ın müziği, Anjelika Akbar’ın düzenlemesiyle baleye uyarlanan Bach Alla Turca, Junko Hikasa’nın librettosu ve Mehmet Balkan’ın koreografisiyle sahneye kondu. Dansın Rengi adlı balenin müziği Erim Ardal’a ait; bu bale Mehmet Balkan’ın koreografisi ve rejisiyle Lale Balkan tarafından sahneleniyor. Her iki eserin de dekorları Tayfun Çebi, ışık tasarımları Müfit Özbek tarafından hazırlandı; Bach Alla Turca’nın kostüm tasarımlarını Gazal Erten, Dansın Rengi’nin kostüm tasarımlarını da Sevtaç Demirer yaptı.

Bach Alla Turca ve Dansın Rengi balelerinde başlıca rolleri; Aslı Çilek, Dolun Doyran, Sülün Duyulur, Sertan Yetkinoğlu, Yasemin Altınel, Boğaçhan Bozcaada, Oben Yıldırım, Çağın Hazar Özideş, Çisil Bozcaada, Tolga İyiuyarlar, Gülfem İncecik Özcan, Doruk Demirdirek, Neslihan Mert Kılıç üstleniyorlar.

Bach Alla Turca ve Dansın Rengi balelerinde; dansın insan yaşamındaki vazgeçilmezliği, yaşama ait renkler dans dili ile izleyicilerin beğenisine sunulmakta.

 

Bach Alla Turca ve Dansın Rengi, 9 Ekim’deki ilk gösterinin ardından, 11 ve 13 Ekim’de, 15 Kasım’da bale severlerin izlenimine sunulacak. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bu bacadan 10 yıldır sanat tütüyor
Sonraki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?