ANA SAYFA > GÜNDEM > Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi Karşıyaka’da ölümsüzleşti

Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi Karşıyaka’da ölümsüzleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi Karşıyaka’da ölümsüzleşti

“Atatürk’ün ilçesi” Karşıyaka, annesi Zübeyde Hanım’ın ardından, babası Ali Rıza Bey’in hatırasını da ölümsüzleştirdi. Karşıyaka Belediyesi tarafından, Mustafa Kemal Mahallesi’nde yeni oluşturulan parka, Ali Rıza Efendi’nin adı verildi.

Yaklaşan Babalar Günü öncesinde, coşkulu bir törenle parkın açılışı yapıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ev sahipliğindeki törene, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Başkent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Gülay, milletvekili adayları, muhtarlar, meclis üyeleri ve yüzlerce Karşıyakalı katıldı. 4 bin metrekarelik alan üzerine yapılan; oturma grupları, 236 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru ve halı sahanın da yer aldığı park büyük beğeni kazandı. Park içinde Ali Rıza Efendi’nin mermer bir taş bloğun üzerine kazınan büstü de konuldu. Açılışın ardından birlikte parkı gezen Başkan Akpınar ve katılımcılar, halı sahada bir süre minik sporcularla futbol da oynadı.

BABA VE OĞUL BULUŞTU

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Mustafa Kemal’i babasıyla buluşturduğumuz parkımız, Karşıyakamıza hayırlı, uğurlu olsun. Karşıyaka deyince akla Cumhuriyet değerleri gelir; barış, demokrasi ve adalet gelir. Karşıyaka Belediyesi olarak bugüne kadar yaptığımız tüm hizmetlerin temelinde Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri, sözleri vardır. O’nu rehber edinerek kentimize ve halkımıza hizmet ediyoruz. Bu park da Atamızın babası adına açılmış ilk parklardan bir tanesidir. Burada çocuklarımız hoşça vakit geçirecek, spor yapacak. Burada nice Mustafa Kemal’ler yetişecek ve onlar Cumhuriyetimizi ayakta tutacak. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” dedi.
Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Akpınar’a teşekkür eden Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı İsmail Demirtaş da “Mustafa Kemal Mahallesi özellikli bir mahalle. Atamızın anısını yaşatıyoruz. Şimdi de Ali Rıza Efendi’nin hatırasıyla gururlanacağız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar: Siyasetçinin güzel konuşanı değil, doğru söyleyeni makbuldür
Sonraki Haber Hafta sonu hava sıcaklığı 40 dereceyi bulacak...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?