ANA SAYFA > ALIŞVERİŞ > Amerika’da Göçmen Nasıl Olunur?

Amerika’da Göçmen Nasıl Olunur?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Amerika’da Göçmen Nasıl Olunur?

Amerika’ya göçmek olarak gitmek için bazı şartları yerine getirmek gerekmekte. Yatırım yaparak Amerika’ya göçmen olarak gitmek mümkün olabileceği gibi çeşitli dönemlerde Green Card yöntemiyle de eğer şansınız varsa Amerika’ya göçmek olarak gitme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Amerika’da göçmek olarak yaşamak dışarıdan bakıldığı kadar kolay bir olay değil. En basitinden, göçmen olarak yaşayanlar “Göçmenlik Yasası” olarak bilinen ayrı bir vatandaşlık yasasına tabiler. Göçmenlik yasasının içerdiği maddeler oldukça net ve keskin hatlarla çevrilmiş durumda. Diğer Amerikan vatandaşlarına göre yaptığınız her türlü sahtekarlık, dolandırıcılık ve buna benzer suçlarda göçmenlik haklarınız elinizden alınıyor ve sınır dışı ediliyorsunuz.

Green Card yöntemiyle Amerika’da sınırsız yaşama hakkı tanınan kişiler de Göçmenlik yasasına tabii olarak hayatlarını devam ettiriyorlar. Buna, bir çeşit ikinci sınıf insan yasası olarak bakanlar da var. Ancak temelinde, bir devletin kendi vatandaşları ile sonradan göç edenler arasında kağıt üzerinde de olsa bir farklılık yaratması çok doğal. Geçtiğimiz yıllarda göçmenlik reformu adıyla bir tasarı ile göçmenlik yasası üzerinde çeşitli iyileştirmeler yapıldı.

EB-5 vizesi ile Amerika’da yatırım yaparak gitmek isteyen insanlar nispeten daha rahatlar. Çünkü günümüzde Amerika’da yatırım yapacak olan insanların büyük çoğunluğu maddi durumları yerinde olan, zengin olarak değerlendirilebilecek insanlar. Bu konuda Amerikan kanunları biraz daha esnek.

Göçmenler Vatandaşlığa Geçebilir mi?

Amerika’da yaşayan göçmenler, çeşitli kriterleri karşıladıkları taktirde Amerikan vatandaşlığına geçme hakkını kazanıyorlar. Vatandaşlığa geçmek isteyen göçmenlerin, en az 5 yıldır göçmen konumunda olmaları gerekmekte. Bununla birlikte Vatandaşlık Testi adı verilen bir teste tabi tutuluyorlar. Bu testte, Amerika ile ilgili çeşitli genel kültür soruları ve İngilizce yeterliliği ölçülmekte. İngilizce konusunda çok iyi bir İngilizce beklenmemekle birlikte az da olsa konuşabilmek gerekiyor.

Vatandaşlık Başvurusu Ücreti

Göçmen statüsünden vatandaşlığa geçmek isteyen bir kişi 595 dolarlık bir ücret ödeyerek vatandaşlık testine girebiliyor. Eğer sınavdan başarısız olunursa aynı kişi 90 gün içinde sınava tekrar girebiliyor. Ancak yine başarısız olunduğunda, üçüncü kez girilmek istenildiğinde aynı ücret tekrar istenmekte.

Amerika her yıl 600 bin göçmene vatandaşlık vermekte.http://lawapj.com/tr/eb-5-vizesi-amerika/ adresinden EB-5 Amerika Vizesi hakkında Avukat Andrew P. Johnson Hukuk Bürosundan detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Eski Sevgili İle Barışmak
Sonraki Haber Danışman raporuna göre takımın durumu iyi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?