ANA SAYFA > İZMİR > Ali Yiğit: ''Kaş yapayım derken göz çıkartmayın''

Ali Yiğit: ''Kaş yapayım derken göz çıkartmayın''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ali Yiğit: ''Kaş yapayım derken göz çıkartmayın''

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan demokrasiye yönelik başarısız darbe girişiminden sonra başlatılan tutuklamalar konusunda hükümeti uyardı.

Yiğit, Meclis Genel Kurulu’nda söz alarak darbe girişiminin yapıldığı gece Torbalı’nın Pancar Köyü’nde asker uğurlamasında bulunan gençlerle Camii imamı arasında yaşanan tartışmayı ve yapılan tutuklamaları TBMM’de dile getirdi.

Yiğit konuşmasında şunları söyledi:

15 Temmuz Darbe girişimiyle ilgili maalesef kaş yapayım derken göz çıkartan uygulamalara da şahit oluyoruz. Bunlardan biri de İzmir’in Torbalı ilçesinin Pancar köyünde olmuştur. Bu köyümüz demokrasiye ve cumhuriyete kalben bağlı Atatürkçü bir köyümüzdür. 15 Temmuz gecesi köyde bir asker uğurlama gecesi yapılmaktadır. Ve gençlerin çoğu alkollüdür. Eğlencenin olduğu sırada sela verilmesi üzerine, gençlerden biri camiye gidip bu ne selası şeriat mı geldi yoksa diye imamla tartışmaya başlamış, tartışmanın büyümesi üzerine olayın ne olduğunu anlamaya çalışan ve ortamı sakinleştirmeye çalışan köy halkı camiide toplanmaya başlamıştır. Sonuçta şu anda 7 – 8 köylü genç darbeye destekten tutuklu bulunmaktadır. Bunlar, ne bir kamu kurumunda çalışan ne de olaydan haberdar olan gençlerdir. Ayrıca da alkollüdürler. Ancak camii imamının ifadesi üzerine tutuklanmışlardır. Bu duruma dikkat çekiyor, masum insanlar üzerinde yapılacak bu tür hesaplaşmaların yeni cephelere yol açacağı uyarısıyla hükümeti göreve çağırıyorum.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yüksel’den Delican’a destek ziyareti
Sonraki Haber Karşıyaka Voleybol'da dümene Tamer Yaşar Çamlıbel geçti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?