ANA SAYFA > EĞİTİM > Alaybeyli eczacıdan esnafa kitap okutma projesi…

Alaybeyli eczacıdan esnafa kitap okutma projesi…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alaybeyli eczacıdan esnafa kitap okutma projesi…

43 yıldır Karşıyaka Alaybey Mahallesi’nde anne ve babasıyla oturan 2 çocuk annesi Nurgül Özalp, yıllarca eczacılık yaptıktan sonra emekli oldu. Hayatını kitaplara adayan ve kitap aşığı olan Nurgül Özalp, çevresindekilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için “Kitabım elimde” adlı bir projeyi hayata geçirdi. Özalp, şöyle dedi:

"Bu proje kitap ve kitabı sevme odaklı. Sevdiğimiz biriyle nasıl beraber olmak istiyorsak kitabı da severek onunla beraber olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için bizlere düşen az da olsa bir kişiyi bile kitapla buluşturabilmektir. Artık kitaba ulaşmak eskisi kadar zor değil, her fiyatta her kitaba ulaşılabiliyor. Küçük esnafın satışlardan yakındığını duyuyorum, fakat onlar bunun için ne yapıyorlar diye düşündüğümde ellerinde bir kitabın olması gerektiğini anlıyorum. Hala eskiler gibi kitap denince Reşat Nuri'nin romanları, Ömer Seyfettin'in kitapları akla geliyor. Bize işyerlerinin nasıl geliştirileceği yönünde bilgiler veren kitaplarda var. İki zarf hazırladım ve tabii ki renkleri Karşıyaka Spor Kulübü'nün renklerinde. Her birinin içine 75'er TL konulacak ve 14 Ekim'de çekilişle 23 esnafımızdan 2'sine bunu, kendi Bağkur maaşımdan ödül olarak vereceğim."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kerem Ali Sürekli: Bu stadı yapacağız
Sonraki Haber Çarşıdan baklava ziyafeti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?