ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 4.İzmir Sanat Bienali başladı

4.İzmir Sanat Bienali başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
4.İzmir Sanat Bienali başladı

Uluslararası İzmir Sanat Bienali, göç ve insani değerler teması ile İzmir Resim Heykel Müzesi’nde başladı. Çok sayıda farklı ülke sanatçısının 100’den fazla eserinin sergilendiği bienal 11 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Uluslararası İzmir Sanat Bienali, sanatla birlikte toplumsal problemlere dikkat çekiyor,  insanlarda farkındalık yaratıyor. Bineal, sanatı ülkemizdeki problemlere özellikle de göç kavramının insanlık sorunu olduğu bu günlerde ülkelerin kültürel alandaki faaliyetlerle gelişmelerine olanak sağlamak amacıyla ön plana çıkartmaya çalışıyor.

Seba Uğurtan, “Sanat, bir çeşit özgür düşünce ifade etme aracıdır, bu yüzden özellikle Türkiye’de son yıllarda sanat alanında düzenlenen etkinliklerin artması ve bunların bir kısmının uluslararası katılımcılarla gerçekleşiyor olması umut vericidir. Göç, günümüzün en büyük sorunlarından biri. İnsanlar evlerinden başka yerde yaşamaya zorlanıyor. Sergide gezerken unutmamanızı istediğim bir şey var: Korkulukta oturan gözü mor ve kanlı çocuk. Savaşlar dünyanın en acı olaylarıdır. Hep beraber gönül gönüle unutulmaması gereken mesajları vermek için buradayız. Yorgunum ama bitmek bilmeyen enerjimle gerçekliği yarınlara taşımaya devam edeceğim” diye konuştu.

 İzmir Sanat Bienali’nin açılışında ziyaretçilere kokteyl eşliğinde eserler tanıtıldı. Modern dans gösterisi, müzik dinletisi gibi renkli görüntüler yer aldı. Özellikle modern dans gösterisi izleyenleri büyüledi. Ziyaretçiler sanatçılarla fotoğraf çektirip eserleri hakkında bilgi aldı.

4.Uluslararası İzmir Sanat Bienali;  Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı  İzmir İl Kültür Müdürlüğü, Devlet Resim Heykel Müzesi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi, Seba Sanat Galerisi’nin destekleriyle gerçekleştriliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Öğrenciler daha kaliteli bir yaşam için çalıştılar
Sonraki Haber İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Türeli’ye ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?