ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > 32.Uluslararası İzmir Festivali başlıyor...

32.Uluslararası İzmir Festivali başlıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
32.Uluslararası İzmir Festivali başlıyor...

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 32. Uluslararası İzmir Festivali 26 Mayıs 2018 Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde yapılacak açılış töreni ve ardından şef Aziz Shokhakimov yönetiminde Tekfen Filarmoni Orkestrası & Charlie Siem konseri ile başlayacak.

2018 Avrupa Kültürel Miras Yılında, insanlığın ortak kültürel mirası tarihi mekânlarda gerçekleştirdiği programlarıyla öne çıkan Festivallerden biri olan Uluslararası İzmir Festivali, sınırlar ötesi kültürel işbirliğinin en güzel örneklerinden birini oluşturan Tekfen Filarmoni Orkestrası’nı ağırlayacak. “Barışın Sesi” olarak da anlamlandırılan, Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz’e kıyısı bulunan 23 ülkenin orkestralarının solist sanatçılarından ve grup şeflerinden oluşan “Üç Denizin Sesi – Tekfen Filarmoni Orkestrası, 32. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılış konserinde sanat direktörleri ve daimi şefleri Aziz Shokhakimov yönetiminde çalacak. Tekfen Vakfı’nın katkılarıyla yapılacak konserin ikinci bölümünde Orkestra “21. Yüzyılın sanatçısı” olarak tanımlanan kemancı Charlie Siem’e, Çaykovski’nin Re Majör keman konçertosunda eşlik edecek.

Farklı kültürler arasında ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla 1992 yılında kurulan Orkestra, klasik müzik repertuvarlarıyla beraber, temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen eserleri de seslendiriyor. Orkestra zengin repertuvarıyla Doğu ve Batı’nın bileşiminden doğan büyülü senteze övgüde bulunuyor. Tekfen Filarmoni Orkestrası Şef Aziz Shokhakimov yönetiminde 32. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılış konserinin birinci bölümünde de Mihail Glinka’nın “Ruslan ve Ludmila Uvertürü” ve Sergey Rahmaninov’un “Senfonik Danslar”ını seslendirecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği, Tekfen Vakfı ve Arkas’ın program sponsorluğunda düzenlenen 32. Uluslararası İzmir Festivali, 6 Haziran 2018 Çarşamba günü 10. Dr. Nejat. F. Eczacıbaşı Ulusal beste Yarışması Konseri ile devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber LÖSEV Ailesi geleneksel iftar yemeğinde İzmir'de bir araya geldi
Sonraki Haber Aygün: Motivasyonumuzu kaybedince peş peşe yenilgiler geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?