ANA SAYFA > EKONOMİ > 11.Kalkınma Planı İzmir İl Toplantıları gerçekleştirildi

11.Kalkınma Planı İzmir İl Toplantıları gerçekleştirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
11.Kalkınma Planı İzmir İl Toplantıları gerçekleştirildi

Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonunda hazırlık çalışmaları devam eden 2019-2023 yıllarını kapsayacak 11. Kalkınma Planı çerçevesinde İzmir İl Toplantıları “Geleceği Birlikte Planlayalım” başlığı altında gerçekleştirildi.

İzmir Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen toplantıların ilki gençlere yönelik olarak Ege Üniversitesi’nde İzmir’deki üniversitelerden öğrencilerin, teknoloji transfer ofislerinden temsilcilerin, genç girişimcilerin, orta öğretim kurumlarından öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilirken, ikinci toplantı kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşları ve özel firmaların temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. İl toplantılarının sonuncusu olan kadınlara yönelik toplantı ise, İzmir’deki kadın kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, merkezi ve yerel yönetimlerin kadınlar konusunda çalışan birimlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantılara ilişkin değerlendirmede bulunan İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, Kalkınma Bakanlığı tarafından etkileşimli, aşağıdan yukarıya planlama anlayışına uygun biçimde, temel kalkınma önceliklerinin tespitinde yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişinin sağlanarak politikaların daha isabetli belirlenmesine ve planın daha güçlü sahiplenilmesini sağlayabilmeye yönelik olarak 81 ilde kalkınma ajanslarının koordinasyonunda il toplantılarının gerçekleştiğini, İzmir’de düzenlenen toplantıların büyük bir ilgi ile karşılandığını, toplumun farklı kesimlerinden sağlanan geniş katılımdan memnuniyet duyduklarını belirterek; toplantılarda ortaya konan somut önerilerin 11. Kalkınma Planı çalışmalarına olumlu katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf'a Menemen'den stat desteği
Sonraki Haber Karşıyaka'ya seyircisiz oynama cezası

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?