ANA SAYFA > EĞİTİM > MEB İK Genel Müdürü Aydoğdu İzmir’de Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya Geldi

MEB İK Genel Müdürü Aydoğdu İzmir’de Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya Geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MEB İK Genel Müdürü Aydoğdu İzmir’de Eğitim Yöneticileri ile Bir Araya Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, İzmir’e yaptığı ziyaret kapsamında,Balçova Termal Otel’deİl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile bir araya geldi.

Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi,İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

İyi bir yönetici geleceği geçmişin tecrübelerine dayanarak şekillendirir.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hafta sonu yapacağımız ve İzmir eğitiminin genel görüntüsünü alacağımız çalışmamızda Sayın Genel Müdürümüzü de aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı söyledik,  sağ olsun Genel Müdürümüz de bizi kırmadı. Katılımları bize şeref verdi.” diyerek Aydoğdu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yahşi, “Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum ki yönetici olmanın en önemli düsturlarından biri sınıftan gelmek, okulu ve öğrenciyi iyi bilmek, eğitimin tüm unsurlarını yakından takip etmektir. Üniversiteden mezun olup sadece teorik bilgi ile milli eğitimi yönetmek çok zor bir iştir;  çünkü insan denen varlıkla uğraştığımız müddetçe her daim sıkıntılarımız olacaktır. İnsanı yönetmek,  sevk etme ve onur anlayışıyla karşılamada Şeyh Edebali’nin de söylediği gibi ne olursa olsun kızgınlığı, hakareti bir tarafa bırakmalı, sabırlı, sebatkâr ve iradeli olmalıyız.  Biz insanla uğraşıyoruz, bu anlamda teoriden ziyade tecrübenin, yönetmenin ve biyografinin olması taraftarıyız.” diyen Yahşi,iyi bir yöneticinin geleceği geçmişin tecrübelerine dayanarak şekillendireceği vurgusunda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ekip çalışmasının ve işimizi severek yapmamın önemine vurgu yaparak sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ekip olmadığı zaman iyi bir insicam yakalanamıyor ve güzel bir şarkı ortaya çıkaramıyorsunuz. Bu durumda kötü sesler ortaya çıkıyor.  Bu da bizim çalışma performansımızı olumsuz etkileyebiliyor. İzmir’de bir insicam ve bir ahenk varsa; bu siz ilçe milli eğitim müdürleri ve tüm kıymetli çalışanlarımızla sağlanmıştır. Biz İzmir’de Türkiye’nin şarkısını söylemeye ve çocuklarımızın gelecek hayallerini kurmaya devam ediyoruz. İnşallah bunu daha güzel bir şekilde yükselteceğiz.  İzmir’de her gün nasıl yeni bir değer üretebiliriz düşüncesiyle arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Bu işte başarılı olmak için de işimizi severek yapıyoruz.”

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise konuşmasında, “ Çocukların interneti çevrimiçi kullandığı, zekânın tek başına hiçbir şey ifade etmediği bir ortamda yaşıyoruz. İnsan tek başına bir değerdir ama kolektif bir çalışma yoksa orada bir başarı da yoktur.” diyerek ortak çalışmanın öneminden bahsetti.

İnsan faktörünü atlarsak başarılı olmanın imkânı yoktur.

Aydoğdu, ilçe milli eğitim müdürlerine hitaben yaptığı konuşmasında, “Ne kadar mükemmel bir sistem kurarsanız kurun, o sistemi yöneten insandır. İnsan faktörünü atlarsak başarılı olmanın imkânı yoktur. Genelgeleri, kanunları ve yönetmelikleri konuşmak yerine hayatın akışı içinde kaçırdığımız bu insani boyutları konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. İnsan ilgili olunca bilgili de oluyor, ilgili olunca işini de seviyor. Bizi biz yapan en önemli değerlerden birisi de samimiyettir. Bunu kaybetmemeliyiz, çünkü bizim kendimize yüklediğimiz misyonlar var. Birbirimizi sevmeliyiz, birbirimize kenetlenmeliyiz. Sevginin saygının aşamayacağı hiçbir güçlük yoktur.” diyerek İzmir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu aynı gün içinde, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz Şehitleri Salonunda okul müdürleri ile bir toplantı daha gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi  “2017 yılında özellikle yönetici olarak aramızdan ayrılan, gerçekten çok kıymetli mesai arkadaşımız, Ayhan Kökmen’i rahmetle anarak sözlerime başlamak istiyorum. Doğar,büyür ve ölürüz,Hepimizin kronolojisi budur.Ömrünüzü ne ile tükettiğiniz çok önemlidir. Şu an idareci olabiliriz ancak hepimizin kökeni öğretmenliktir.” dedi.

 Öğretmen olarak bu ülkenin insanlarına ve çocuklarına hizmet etmekten ,onları yetiştirmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Yahşi,bu mesleğin heyecanını her daim yüreğinde taşıdığını ifade etti.

Bir başarımız var ise bu okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize aittir.

 “ Sokakta madde bağımlısı gördüğünde bunun acısını tüm kalbiyle en çok hissedenhangi kademeden olursa olsun bir eğitim çalışanıdır.”diyen, İl Milli Eğitim Müdürü  Ömer Yahşi mesleğinin şerefini ve itibarını her daim diri tutmanın insan yetiştirmek açısından çok önemli olduğunu vurguladı.Yahşi; “Çalışma arkadaşlarımız ile birlikte bir başarımız var ise bu okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize aittir. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Türkiye‘yi yöneten, Türkiye’ye ruh ve heyecan veren, Türkiye’nin tüm sıkıntılarını bilen, bir milyondan fazla insanın sevk ve idaresini yapan, insan kaynakları genel müdürümüzü eğitim yöneticilerimizle buluşturmak istedik. Bu anlamda tecrübelerini paylaşmak üzere sözü kendisine bırakıyoruz”dedi.

Bizim amiral gemilerimiz okullarımızdır

Okul müdürlerine seslenenİnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı olarak,  öğrenci, öğretmen, ve diğer çalışanların sayısı bakımından dünyadaki 198 ülkenin nüfusundan daha fazla insanı bünyesinde bulunduran sevgi dolu bir aile olduklarını söyledi. Aydoğdu, “Biz hepimiz öğrencilerimiz için varız.Bizim amiral gemilerimiz okullarımızdır.” dedi. Öğretmenlerden asıl istenilenin iyi insan yetiştirmek olduğunu söyleyen Genel Müdür Aydoğdu, asıl amacın bu olması gerektiğini ifade etti.

“Eğitimin her kademesinde birbirimizin tamamlayıcısı olmalıyız. Ortak ve evrensel değerlerde buluşmalıyız.” diyenHamza Aydoğdu okul müdürlerine çokça kitap okuyup, film izlemeleri tavsiyesinde bulundu.Aydoğdu “Hiç kimse okul müdürleri kadar kurum kültürünü bilemez, kendinize güvenin işinizi sevgiyle yapın, kendinizden sonra gelecek olanlara destek olun” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tibet Kızılcan'ı mezarı başında anan Karşıyaka voleybol şubesi salona adını verdi...
Sonraki Haber Karşıyaka Çarşı Grubu ve Taraftarlar Derneği Piriştina'yı ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?