ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Yılın merakla beklenen filmleri Filmekimi’yle İzmir’de

Yılın merakla beklenen filmleri Filmekimi’yle İzmir’de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yılın merakla beklenen filmleri Filmekimi’yle İzmir’de

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl Birlikte Güzel işbirliğiyle gerçekleştirilen Filmekimi, 18-23 Ekim tarihlerinde İzmir’de sinemaseverlerle buluşuyor.

Her yıl olduğu gibi, dünya festivallerinde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş ve merakla beklenen yeni yapımları izleyicilerle buluşturan Filmekimi, bu yıl Birlikte Güzel işbirliğiyle İzmirli sinemaseverlere yirmi beş filmlik zengin bir program sunuyor. 18-23 Ekim tarihlerinde İzmir’de Cinemaximum Konak Pier’de izleyicilere sinema şöleni yaşatacak 17. Filmekimi’ne bu yıl Hopi de destek veriyor.

Filmekimi’nden Oscar adayları ve ödüllü filmler

Filmekimi programı bu yıl da saygın festivallerde ödüller almış filmleri izleyiciyle buluşturuyor. Efsane yönetmen Jean-Luc Godard’ın dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da ilk kez verilen Özel Altın Palmiye’yi kazanan yeni filmi İmgeler Ve Sözcükler / The Image Book, kalıpları kırarak her filminde sürprizlerle izleyicinin karşısına çıkan Jia Zhang-ke’nin Çin’in dönüşümünü gangster dünyasında geçen bir aşk trajedisi yoluyla anlattığı filmi Kül En Saf Beyazdır / Ash is Purest White; Berlin Film Festivali’nden En İyi Senaryo ödülüyle dönen, Alonso Ruizpalacios’un yönettiği, Gael García Bernal’ın rol aldığı Müze / Museo, bu yıl Cannes’dan en iyi ilk filme verilen Altın Kamera dahil üç ödülle ayrılan ve Belçika’nın Oscar adayı Lukas Dhont imzalı Kız / Girl İzmir’de sinemaseverlerle buluşuyor.

Cannes ve Venedik Film Festivallerinde yarışan filmler Filmekimi’yle İzmir’de

Juliette Binoche ile Guillaume Canet’yi oyuncu kadrosunda barındıran ve Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarışan Çifte Hayatlar / Non-Fiction, bol ödüllü El Clan’ın yönetmeni Pablo Trapero’nun Venedik Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan filmi Sükunet / La Quietud, Kiril Serebrennikov’un Cannes’da ana yarışmada yer alan, 1980’lerde Sovyetler Birliği’nde rock kültürünün doğuşunu gözlemlediği son filmi Yaz / The Summer, Cannes’da Altın Palmiye için yarışan, Vincent Lindon’un sözünü sakınmayan bir işçi sözcüsünü olağanüstü bir yetkinlikle canlandırdığı Savaşta / At War, İran sinemasının en yetkin isimlerinden Jafar Panahi’nin Cannes’da dünya prömiyerini yapan ve sosyal medyanın İran’daki popülerliğinden yola çıkan son filmi Üç Hayat / 3 Faces ve daha fazlası Filmekimi’yle İzmir’de!

Panos Cosmatos’un yönettiği ve başrolünde Nicolas Cage’in efsaneleştiği fantezi-korku-aksiyon, 1980’ler estetiğini bolca kan, aksiyon ve tuhaf bir fantezi dünyasıyla buluşturan Mandy ve Romain Gavras’ın göz kamaştırıcı oyuncu kadrosu, hiç dinmeyen enerjisi ve aksiyon sahneleriyle öne çıkan hareketli gangster komedisi Dünya Senin / The World Is Yours da Filmekimi’nin kaçırılmaması gerekenlerinden.

Biletler Satışta

Sinemaseverlerin merakla beklediği Filmekimi’nin biletleri İzmir’de, Biletix satış kanalları (biletix.com, Biletix Çağrı Merkezi (0850 755 55 55), satış noktaları) üzerinden satışta. Biletler ayrıca 18 Ekim Perşembe gününden itibaren, Cinemaximum Konak Pier sineması gişesinde (10.30-20.00 arasında) satılacaktır. Filmekimi biletleri tüm satış kanallarında hizmet bedeli eklenmeden satışa sunulacak.

Filmekimi’nin İzmir Cinemaximum Konak Pier’deki gösterimlerinin tüm seansları tam 18 TL, öğrenci 15 TL.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı
Sonraki Haber Kanserle dans eden kadınlar Karşıyaka'da buluştu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?