ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı Aşure Günü düzenledi

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı Aşure Günü düzenledi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı Aşure Günü düzenledi

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Aşure Günü etkinliğine de imza attı. Karşıyakalıların ve partililerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik öncesinde Kur’an okundu. Günün anlam ve önemiyle ilgili bir açıklama yapan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişte yaşanmış, trajedik bir hadise olan Kerbela Olayı’nın hurafelerden, yalan yanlış bilgi ve haberlerden arındırılmasını, söz konusu elem verici olayın İslam dünyasında artık kanayan bir yara olmamasını diliyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı, bu etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, İZBAN Yanındaki parkta ‘Aşure Günü’ düzenledi. Karşıyakalıların ve partililerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikle ilgili bir açıklama yapan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, ilk dönem İslam tarihinde pek çok önemli hadiseler meydana geldiğini, bunlardan bir kısmının tarih sayfalarında kalırken, bazılarının bugün dahi etkisini ve canlılığını koruduğunu, Yezid döneminde meydana gelen ve peygamberimizin Torunu Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi, yani ‘Kerbela Olayı’nın da bunların önemlilerinden olduğunu söyledi. Etkinliğe Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Yönetim Kurulu, Kadın Kolları üyeleri, Balçova ve Tire Badın Kolları Başkan ve üyeleri, partilerle, Karşıyakalılar katıldı.

 İslam’da Zorlama Yoktur

İslam Dini’nin insanların  bir birlerini sevmelerini tavsiye ettiğini vurgulayan Başkan Yılmaz,  “Dinimiz, insanların haksız yere birbirlerini öldürmelerini asla benimsemez. İslam dini bu prensibi kabul etmiştir. Zaten adının da barış anlamında İslam olması bunu açıkça göstermektedir. İslam da, dini kabul etme noktasında zorlama yoktur. Ancak, başkaları size saldırdığında savunma hakkınızın olduğunu belirtmektedir ki, bu da İslam’ın benimsediği bir prensiptir.  İşte İmam Hüseyin’in gerçekleştirmiş olduğu Aşure Olayı’nı da bu çerçevede değerlendirmek gerekir” diye konuştu.

 Aşure Kıyamdır

Aşure Olayı’nın 10 Muharrem 61/680 Yılında Emevi rejimine karşı savunma savaşı olayı olarak gerçekleştirilmiş bir savaş olduğunu dile getiren Başkan Akif Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zorba, adaletsiz ve bozuşmuş Ümeyye rejimine karşı İmam Hüseyin’in gerçekleştirmiş olduğu savunma savaşının felsefesini Kur-an Ayetleri ışığında temellendirmek ve değerlendirmek gerekir. İslam’ın temel prensiplerinden biri olan barış ve savunma savaşı dışında İslâm’da savaş yasaklanmıştır. Her hangi bir saldırı karşısında kişinin kendini savunması, tabii ve bir o kadar da yasal bir haktır. İmam Hüseyin’in  Emevi rejimine karşı kıyamı bu bağlamda ele alınmalıdır.”

Can Kardeşliği

Ancak, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak geçmişte yaşanmış, trajedik bir hadise olan Kerbela Olayı’nın hurafelerden, yalan yanlış bilgi ve haberlerden arındırılmasını, söz konusu elem verici olayın İslam dünyasında artık kanayan bir yara olmamasını diliyoruz. İslam toplumu ( Şia- Sünni, Alevi-Sünni ) arasında bir ayraç vazifesi görmesi yerine birleştirici bir unsur vazifesi görmesi gerektiği kanaatindeyiz. Artık, geçmişte olduğu gibi Kerbela Olayı’ndan dolayı her iki toplumun bir birlerini suçlama, dışlama yerine birbirlerini anlamalarının dini bir vecibe olduğu inancındayız. Her iki toplumun da geçmişten miras aldıkları kavgaları, ayrılıkları günümüze ve gelecek nesillere aktarmak yerine gelecek nesillerin ‘Can Kardeşliği’ için karşılıklı konuşma zamanının geldiği, hatta geçtiği düşüncesindeyiz.”

Sosyal Kaynaşma Sağlanıyor

Açıklamanın ardından, Karşıyakalılar aşurelerini kaşıklarken, güzel sohbetlerin ve kaynaşmanın olduğu da gözlerden kaçmadı. Karşıyakalılar, MHP İlçe Teşkilatı’nın gerçekleştirdiği kültürel faaliyetlerin toplumun birlik, beraberliğine ve kaynaşmasına

önemli katkı sağladığını da dile getirdiler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuklar için sahne alacaklar
Sonraki Haber Kahramanlar iş başında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?