ANA SAYFA > EĞİTİM > Çocuk gözüyle evrensel değerler

Çocuk gözüyle evrensel değerler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çocuk gözüyle evrensel değerler

Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilkokul öğrencilerine yönelik resim, şiir ve kompozisyon yarışması açtı. ‘Çocuk Gözüyle Evrensel Değerler’ konulu yarışmaya 5 Mart Pazartesi gününe kadar başvuru yapılabilecek.

İzmir çapında gerçekleştirilecek yarışma, özel eğitim kurumları da dahil tüm ilkokullara açık olacak. Çocuklar; sevgi, saygı, hoşgörü, sorumluluk, yardımseverlik, dostluk ve doğruluk gibi evrensel değerlere ilişkin duygu ve düşüncelerini kağıda dökecek. Öğrenciler tarafından hazırlanacak resim, şiir ve kompozisyonlar, okul yönetimlerince ilçe milli eğitim müdürlüklerine ulaştırılacak.

Eserler İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde toplanarak, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nce oluşturulacak Değerlendirme Komisyonu’na teslim edilecek. Yarışma için başlatılan başvuru süreci 5 Mart’ta sona ererken, dereceye girenler 3 Nisan’da açıklanacak. Birinci seçilecek öğrencilere tablet, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere de mp3 çalar hediye edilecek. Ayrıca, yarışmaya eser gönderen öğrenciler 23 Nisan’da Çocuk Müzesi’nde ücretsiz olarak ağırlanacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Çocuklarımıza küçük yaşlarda  milli, evrensel ve insani değerlerin aşılanması gerektiğine inanıyor, bunun için çalışıyoruz. Kendine güvenen, duygularını estetik yollarla ifade edebilen ve yaratıcı düşünceleri gelişmiş bireyler olarak yetişmelerini istiyoruz. Bu anlayışla düzenlediğimiz ‘Çocuk Gözüyle Evrensel Değerler’ konulu yarışmamız, evlatlarımızın yeteneklerini sergilemeleri için de önemli bir fırsat olacak. Okul yönetimleri ve ailelerden çocukları yarışmaya teşvik etmelerini istiyor, 5 Mart’a kadar başvuruları bekliyoruz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaybolan iki lise öğrencisi Bostanlı'da bulundu
Sonraki Haber Kaf Kaf filede Manisa deplasmanında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?