ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka,Türkiye'nin en yaşanabilir 23. ilçesi...

Karşıyaka,Türkiye'nin en yaşanabilir 23. ilçesi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka,Türkiye'nin en yaşanabilir 23. ilçesi...

REIDIN tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'nin 81 ili genelindeki ilçe ve mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koyan Sosyoekonomik Derecelendirme çalışmasına göre, İzmir'in Çeşme ve Konak ilçeleri A+ derecesiyle Türkiye'nin en yaşanabilir ilk 15 ilçesi arasına sırasıyla 12'inci ve 14'üncü olarak girmeyi başardı. A derecesi ile İzmir'in en yaşanabilir üçüncü ilçesi olan Karşıyaka ise Türkiye genelinde 23. oldu.

Refah düzeyi, kültürel seviye, eğitim düzeyi gibi kategorilerdeki çeşitli parametrelere göre, bölgelerin yaşanabilirlik düzeylerini hesaplayan REIDIN Sosyoekonomik Derecelendirme çalışmasında 1.255 mahalle ve 258 ilçe değerlendirildi. Listenin ilk altı ilçesi İstanbul'dan çıkarken, İzmir'in Çeşme ilçesi A+ puanıyla 12'nci sıradan ilk 15'e girerek, Türkiye'nin sosyoekonomik açıdan en yaşanabilir 15 ilçesi arasında yer almayı başardı.
 
İzmir'in en yaşanabilir ilçesi Çeşme
2015 – 2017 dönem aralığında Türkiye'nin en yaşanabilir 15 ilçesinden biri olan Çeşme ve Konak, 2015 – 2017 dönem aralığında ülke geneli sıralamasındaki yerlerini korudu.
 
İzmir'in en yaşanabilir üçüncü ilçesi olan Karşıyaka ise 2015'te Türkiye genelinde A- puanıyla 35'inci sırada yer alırken, 2016'da A puanıyla 24'üncü, 2017'de ise yine A puanıyla 23'üncü sırada yer aldı. İzmir ilçelerinin 2017 SED dereceleri incelendiğinde, en yüksek dağılıma sahip olan derecenin B+ ve B- ağırlıklı olduğu görüldü.
 



İzmir'in en yaşanabilir ilk iki mahallesi Bornova'dan: Erzene ve Kazım Dirik
REIDIN SED bölge kapsamında bulunan 121 İzmir mahallesi arasında refah düzeyi bakımından A+ derecesi ile ilk sırada yer alan Bornova ilçesine bağlı Erzene mahallesi, İzmir genelinde en yaşanabilir mahalle olurken, ülke genelindeki sıralamada 1.255 mahalle arasında 29'uncu sırada yer buldu. Yine Bornova ilçesine bağlı Kazım Dirik mahallesi ise 2015 sonuçlarına göre Türkiye genelinde 7 basamak yükselerek İzmir mahalleleri arasında ikinci sırada yer aldı. İzmir mahallelerinin 2017 SED dereceleri incelendiğinde, A+ ve C- aralığında bir dağılıma sahip oldukları görülüyor. Mahalleler odağında oransal olarak en yüksek dağılıma sahip dereceler ise sırasıyla %19,8 ile C+ ve %18,2 ile B+ durumunda.

 

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ümit Kayıhan'ı kaybettik...
Sonraki Haber Karşıyakalı çocuklardan temiz çevre çağrısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?