ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Bilfen Liseleri Bakan Yılmaz'ın katılımlarıyla açıldı

İzmir Bilfen Liseleri Bakan Yılmaz'ın katılımlarıyla açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Bilfen Liseleri Bakan Yılmaz'ın katılımlarıyla açıldı

İzmir Bilfen Anadolu ve Fen Liseleri Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ’ın katılımlarıyla açıldı. 3 yıl önce İzmir’de Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü içinde anaokulu, ilkokulu ve ortaokulu ile hizmet vermeye başlayan Bilfen Okulları, bu öğretim yılında da İzmir Bilfen Anadolu ve Fen Lisesini İzmirli öğrenciler ile buluşturdu.

Ege Bölgesinin kültür simgesi Efelerin halk oyunu gösterisi ile karşılanan Bakan YILMAZ’a, İzmir protokolü ile Bilfen Okulları Kurucusu Osman ÖZTÜRK ve Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih ÖZTÜRK de eşlik etti.

Bu yıl eğitimde 30.yılını kutlayan Bilfen Okulları İstanbul, Ankara, Kayseri, İskenderun, Antalya, Bursa ve İzmir’deki okullarında yaklaşık 20.000 öğrenciye eğitim hizmeti veriyor.

Resmi açılışını Bakan İsmet YILMAZ’ın yaptığı İzmir Bilfen Anadolu ve Fen Lisesi,  Bornova Ege Üniversitesi Kampüsü içinde 12 bin metrekarelik kapalı alanda 1248 öğrenciye hizmet verecek. Toplam 52 derslik bulunan kurumda;  konferans salonu, açık ve kapalı spor salonları, yüzme havuzu, kütüphane, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları, spor ve sanat etkinlik salonları ile yenilikçi bir eğitim yaklaşımı sunuluyor.

Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih ÖZTÜRK yaptığı konuşmada İzmir’in kendileri için ayrı bir önemi olduğunu ve ağırlıklı olarak yatırım yapmayı planladıkları illerin başında geldiğini belirtti. Her ilçesinin çok değerli olduğunu söyleyen ÖZTÜRK, “Bu güzel şehrin birçok noktasında Bilfen bayrağını büyük bir mutluluk duyarak, onurla dalgalandırmak istiyoruz. Önümüzdeki öğretim yılında da Güzelbahçe’de hizmete açacağımız anaokulu, ilkokul ve ortaokulumuzun hazırlıklarını da tamamladığımızı buradan müjdelemek isterim.” dedi.

Bakan’dan Öğrencilere Sınıflarında Ziyaret

Konferans salonundaki konuşmasının ardından biyoloji ve kimya laboratuvarında öğrencileri ziyaret eden YILMAZ, biyoloji laboratuvarında PCR Cihazı ile DNA örneklerinden kriminal bir araştırma üzerinde çalışan öğrenciler ile bir araya geldi. Ardından kimya laboratuvarında yapılan deneyleri yakından inceleyen Bakan Yılmaz, öğrencilerin matematik dersine de eşlik etti. Öğretmenler odasında eğitim kadrosuyla da bir araya gelen YILMAZ,  Bilfen Okullarının eğitim sistemi hakkında bilgiler aldı.

Dünya vatandaşı olabilen bireyler yetiştirmeyi kendine misyon edinen,  her yıl ülkemizin en seçkin üniversitelerine öğrenci yerleştiren Bilfen Liseleri bu amaç doğrultusunda öğrencilerinin bilim, kültür, spor, sanat ve yabancı dil alanlarında dünya standartlarında eğitim almalarına fırsat veriyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Özel çocuklar için bir araya geldiler
Sonraki Haber 2 gün sürdü, olaylar maçın önüne geçti, Kaf Kaf yenildi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?