ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka Sanat Derneği Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkıları Bulgaristan’da söyleyecek…

Karşıyaka Sanat Derneği Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkıları Bulgaristan’da söyleyecek…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Sanat Derneği Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkıları Bulgaristan’da söyleyecek…

Karşıyaka Sanat Derneği Biz Bize Türk Sanat Müziği Korosu Bulgaristan Korolar Festivali’nden Türkiye’yi temsil edecek.

Bulgaristan’ın Shumen şehrinde  Rodni Zvutsi Karma Korosu’nun 120. Yılı nedeniyle 26 -28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen festivale Türkiye’den davet edilen tek koro olan Karşıyaka Sanat Derneği Biz Bize Türk Sanat Müziği Korosu, 35 kişilik ekibiyle Shumen’de 5 şarkılık bir konser verecek. Sahneye en son finalde çıkacak olan Karşıyaka Sanat Derneği, Vardar Ovası başta olmak üzere Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir repertuar hazırladı.  
Karşıyaka Sanat Derneği Başkanı Avni Erboy, “koro şefimiz Udi Mustafa Sever gerçekten harika denecek şarkılar seçti. Ulu önderimizin sevdiği şarkıları Bulgaristan’daki festivalde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak amacıyla söyleyeceğiz” dedi.
Erboy, organizasyon komitesinin Shumen Belediyesi Ulusal Topluluk Salonu’nda verecekleri konserin festivalin en önemli bölümü olduğunu ifade ettiklerini belirttiğini söyledi.
Erboy şöyle dedi.:
“Çeşitli ülkelerden gelecek korolar arasında finali bizimle yapmaları ayrı bir gurur. Bu nedenle de daha da özenle hazırlandık. Karşıyaka Sanat Derneği’ne Bulgaristan’dan gelen davet bizleri onurlandırdı. Çok yeni ve henüz 3 konseri derneğimiz çatısı altında veren Biz Bize Türk Sanat Müziği Korosu için bu onurlu bir görev olacak. 35 kişilik kafilemiz Perşembe günü özel otobüsle yola çıkacak. 29 Ekimde de Karşıyaka’ya dönecek” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaymakam Çalışır'dan mavi kapak toplayan öğrencilere destek
Sonraki Haber Bostanlıspor’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şöleni...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?