ANA SAYFA > EĞİTİM > Karşıyaka'da 47 bin öğrenci için ders zili çaldı

Karşıyaka'da 47 bin öğrenci için ders zili çaldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka'da 47 bin öğrenci için ders zili çaldı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’na Karşıyaka’da da başlandı.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’na başlanması nedeniyle düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu tarafından Karşıyaka Hükümet Konağı Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle düzenlenen törene Karşıyaka Mavişehir İlkokulu’nda devam edildi.

Mavişehir İlkokulu’nda düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Mavişehir İlkokulu 4/B sınıfından Mehmet Kabakçı adlı öğrenci ve ardından öğrenci velisi Pelin Kılıçoğlu birer konuşma yaptı.  

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu Karşıyaka’da 1500 derslikte, 2700 öğretmen ve 47.000 öğrenci ile yeni bir eğitim- öğretim yılına başlandığını belirterek şunları söyledi.

“Karşıyaka'da eğitimde bir adım daha”

Karşıyaka eğitimde ilkler kenti. Eğitim-öğretimde, akademik, sosyal, kültürel başarıların yanında yapılan ve kesintisiz uygulanan sosyal sorumluluk projeleri ile model olmuş bir kent. Tabii yetmez, çıtayı daha da yükseltmek gerekir. Yapılanlara yenilerini eklemek için hedefimiz “Karşıyaka'da eğitimde bir adım daha” sloganıyla yeni ufuklara yelken açmaktır.

Sevgili Öğrencilerimiz, Sizler ülkemizin umudu, geleceği, medar-ı iftiharısınız. Bütün çabamız sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak. Biz bunları yaparken elbette sizlerden de bazı beklentilerimiz var. Biz sizlerden vatanımıza, milletimize, milli manevi değerlerimize sahip çıkmanızı, onları yaşayıp yaşatmamızı bekliyoruz. Biz sizlerden saygı, sevgi ve hoşgörüyü hiçbir zaman göz ardı etmemenizi istiyoruz. Biz sizlerden Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğüne, insan haklarına saygılı birer birey olmanızı istiyoruz.

Biz, sizlerden ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkmanızı, 2300 yıllık Türk tarihini iyi bilerek, bu yüce milletin geleceğini dünya milletleri arasındaki haklı yerini ve konumunu belirlemek için üstün çaba göstermenizi istiyoruz.

Sizlerden bilim ve aydınlanma yolunda olağanüstü çaba sarf etmenizi, Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak için var gücünüzle çalışmanızı istiyoruz.

Hepinizin alınlarından öpüyor, sizlere eğitim hayatınız boyunca üstün başarılar diliyorum.

Göstermiş ve gösterecek olduğunuz fedakârlığa teşekkür ediyorum

Saygıdeğer Öğretmenlerim, göstermiş ve gösterecek olduğunuz fedakârlığa teşekkür ediyorum. Sizlerden çocuklarımızı akıl ve bilim yolunda, milli manevi değerleri de benimseterek çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatmanızı bekliyoruz. Sizlere de 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında sabır, hoşgörü, iyi niyet ve başarı dileklerimizi iletiyor, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

“İçiniz ve gönlünüz rahat olsun”

Çok kıymetli Anneler-Babalar, bu günden itibaren en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı bizlere emanet ediyorsunuz. İçiniz ve gönlünüz rahat olsun. Biz sizin emanetinize gözümüz gibi bakacağız. Sizlerden de eğitimin aile de başladığını unutmamanızı ve eğitim sürecinde bizlerle birlikte hareket etmenizi istiyoruz. Bir olursak, beraber olursak eğitim sürecinin daha büyük başarılara vesile olacağından eminiz.

 

Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi minnetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bir kez daha 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni eder, hepinize sevgi ve saygılar sunarım.”

Öğrencilerin sunduğu zeybek, vals ve modern dans gösterilerinin ardından törene katılanlar sınıfları gezerek öğrenciler ile aynı sıraları paylaşıp öğrenciler ile sohbet ettiler.

Mavişehir İlkokulu’ndaki törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Muammer Gezginci, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Spor Müdürü Musa Yelek,  İlçe Milli Eğitim şube müdürleri eğitim kurumları yöneticileri, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu,  veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Rasih Mardinçelebi anısına voleybol turnuvası...
Sonraki Haber Gazi Fikri Türkmen'den söyleşi ve imza günü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?