ANA SAYFA > GÜNDEM > Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yıl dönümü Karşıyaka'da coşku ile kutlandı

Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yıl dönümü Karşıyaka'da coşku ile kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yıl dönümü Karşıyaka'da coşku ile kutlandı

Karşıyaka’da Cumhuriyet Bayramı'nın 94. Yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlandı. Bahriye Üçok Bulvarı Karşıyaka Belediye binası önünde gerçekleştirilen kutlama törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Tören, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya'nın Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabulünden sonra öğrencileri ve halkı selamlaması ile başladı.

Karşıyaka Kaymakamı Saadettin Yücel törende bir konuşma yaparken öğrenciler şiirler okudu.

Kaymakam Sadettin Yücel yaptığı konuşmada Cumhuriyetin önemini vurgulayarak Atatürk ilkelerinin korunacağını söyledi.

Kaymakam Yücel, “Cumhuriyetimizin kabul ve ilanının 94. Yıldönümü Karşıyaka’mız,  İzmir’imiz ve tüm milletimize kutlu olsun; başta milletimiz olmak üzere tüm insanlığın barışı, huzuru ve dostluğuna aracı olsun. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah ve mesai arkadaşlarını, şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnetle anıyorum”  diye başladığı konuşmasında şunları söyledi. “Hayata ve olaylara baktığımızda dünyanın neresinden çıkarsa çıksın insanlığın, bilim yolunda ilerleyip teknolojik olarak bunları günlük yaşama uyguladığında çelişkisel bir şekilde yaşamı bir yandan kolaylaşıp konforu artarken, öbür taraftan huzuru ve mutluluğu azalmaktadır. Bu durumu hayatın doğal akışı içerisinde kendiliğinden diye değerlendirmek Allah korusun özelde milletimizin genelde tüm insanlığın felaketine sebebiyet verebilir.

Çağdaş, popüler ve bu alandaki münhasır yazın takip edilip incelendiğinde ilginç bilgilere ulaşılmaktadır. Buna göre, başka diğer yöntemler bir tarafa, 1950’lerden itibaren insan beyni frekans şifresi kişiye temas edilerek, 1960’lardan başlayarak da temas etmeksizin kırılabilir; bir başka ifadeyle heklenebilir hale gelmiştir. Bunun anlamı, bu teknolojiye sahip devlet ya da kuruluşlar binlerce kilometre öteden kişinin bilinçaltını etkileyebilir, onu kısmen veya tamamen yönlendirebilir hale gelmişler, ötesi 1990’lardan başlayarak da topluluklara karşı bu çalışmayı yapabilme imkânını elde etmişlerdir. Tepemizde 24 saat dönen uyduların bir kısmı dünyamıza yakın dönmekte, ötesi ancak bilinçaltının fark edebildiği çok düşük frekansta yayınlar yapmaktadır. Böylece bu tür uydularla bir çeşit teknolojik hipnotizma gerçekleştirilmektedir.

Yine gökyüzüne baktığımızda, zaman zaman birkaç saatten önce dağılmayan; dağıldığında perde perde inen uçak eksoz izleri görmekteyiz. Bu durum irdelendiğinde karşımıza Frenkçesi “chamtrails” denen bir çeşit kimyasal püskürtme çıkmaktadır ki sonucu itibariyle insan davranışlarının etkilenmesi söz konusu olabilmektedir.

Ben patlaması tehdidi

Toplum yaşamımıza bir göz attığımızda istisnalar bir tarafa hemen pek çok kişinin her şeyi var ama, sabır, hoşgörü, sevgi ve saygı sınırlarında ciddi daralmalar var. Dünyanın neresinde olursa olsun toplu yaşamın olmazsa olmazı olan “biz, hepimiz” duygusu “ben” patlaması tehdidinin altında olup bu konunun atomu olan “aile” surunda onulmaz gedikler açılmıştır. Atom neredeyse parçalanmak üzere, toplum binasının en hayati dinamiği olan aile temeli, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Parçalanmış aile oranı hızla artmakta; genç çiftlerimiz biribirlerini çok kolay bir şekilde bırakmakta, çocuklar çok erken yaşlarda ana-babalarından mahrum yaşamak zorunda kalmaktadırlar.

Yaşamı ve yaşamdaki olumsuz gelişmeleri kör bir tesadüfe terketme cehaleti ve acziyetine düşemeyiz. Unutmayalım ki yüce yaratıcımız dünya dediğimiz bu boyutu sebep-sonuç ilişkisinde yaratmış; bizim de bunu anlamamızı emretmiştir. Ne yazık ki bu ilişkiyi anlayan kısmımız bilgi ve becerilerini şeytani yolla insanlığın zararına kullanırken rahmani yoldaki büyük bir çoğunluk henüz bunu anlamanın yolunda bile olamamış görünmektedir.

“2015 te uyardım 2016 da hain saldırı gerçekleşti”

2015 yılı cumhuriyet bayramı konuşmamda 3. Dünya savaşının başladığı görüşümü arz etmiş 2016 yılı konuşmamda ise galiba bu görüşüm doğru olmalı ki 15 Temmuzda hainane bir biçimde içerden saldırıya uğradığımızı belirtmiştim. Aynı kanaat ve değerlendirmelerin bir uzantısı olarak tehdit ve tehlikelerin gerek şekil ve gerekse içerik olarak değiştiğini, geliştiğini, yıkıcı ve yok edici tesirlerinin her geçen gün arttığını birlikte tesbit edelim. Küreselleşme, bir başka deyişle devletlerarası sınırsızlığın doludizgin hüküm sürdüğü ortak gemimiz dünyamızda,  ruhunu iblise teslim etmiş bir güruhun dünya sahnesine koyduğu bu “kıyamet oyunu ”nu başrolde gönüllü oynayan şeytanın adamları, figuran rolü almış bilgisiz ve bilinçsiz bir topluluk çok profesyonelce sahneliyor; daha da kötüsü teknolojik bir hipnotizmaya konu olmuş bir insanlık seyirci kitlesi de kuzuların sessizliğiyle derin bir rehavetle izlemektedir. Tiyatro mekânı dünyamız da pupa yelken tasarlanmış “son”a doğru fırtınalarla dolu deryalarda yol almaktadır. Bahse konu bu “son” ademiyyet adına bir felaket, iblis için ise bir kurtuluş olacaktır.

Hemen belirtmeliyim ki bu oyun bozulacak, sahnenin gerçek oyuncuları tekrar sahne alacaklardır; göreceksiniz. Zira, 94. Yıldönümünü gururla yaşadığımız türkiye cumhuriyeti, onun bilgili, ahlaklı ve anlayışlı gençlerinden oluşan fikri, vicdanı ve irfanı hür nesilleri buna müsaade etmeyecektir. Tarihin kırıldığı, dolayısıyla sıkıştığı konjönktürlerde yine tarih şahittir ki bu asil türk milletinin evlatları ahval ve şerait ne denli elverişsiz olursa olsun bu küresel müstevli ve mütecavizlerin tetikçilerini yenilgiye uğratmış, küresel şeytanlara müsaade etmemişlerdir. Bu kez de aynısı inşallah olacaktır. Yeter ki bu küresel, ahlaksız, şeytani saldırının farkında olalım, mahiyetini bilip tedbir alalım, temkinlerimizi artıralım.

Hepimizin de takip edebildiği gibi dünya ve bölge şartları gerek müşterek coğrafyamızın ve insanımızın, gerekse kültür ve medeniyetimizin eserlerinin aleyhinde, yok etme yönünde ilerlemektedir. Öncelikle kendimizi ve ailemizi bu tehdit ve tehlikelerden korumak; ardından milletimizi masun tutmak durumundayız. Bunu başarabiliriz. Yeter ki televizyonlar dolayısıyla algı ve anlayışımızı körelten dizi ve programlardan, sosyal medya adı altında vaktimizi israf ettiren uygulamaların sarhoşluğundan kurtulup bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir dönemde okumaya, bilgi ve öğrenme maksatlı dinleme ve izlemeye gereken özeni gösterelim. Bu saldırıların bir yönüyle işletim sistemimize virus sokma ameliyesi olduğunu bilerek anti-virus programları kullanmayı ihmal etmeyelim. Unutmayalım ki bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ancak modern cehaletle izah edilebilir.

“Milletimiz ve devletimiz küresel bir saldırı tehdit ve tehlikesinin muhatabı...”

Anlaşılacağı üzere milletimiz ve devletimiz küresel bir saldırı tehdit ve tehlikesinin muhatabı olurken insanımız da bireysel olarak bilinçaltları aracılığıyla gayr-i insani bir tahakkümün hedefidir. Eğer gelişmeleri bu yönüyle alır ve anlarsak sizi temin ederim ki bu son saldırının, “son haçlı seferi”nin de insanlık adına kurtulanı ve kurtarıcısı olacağız.      

Bu düşünce ve temennilerle cumhuriyet bayramımızı bir kez daha can-ü gönülden tebrik ediyor. Tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.

Yaşasın sonsuza dek Türkiye cumhuriyeti, sonsuza dek Türk Milleti!

Öğrenciler arasında yapılan kompozisyon, resim ve şiir dalındaki yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Karşıyaka İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekipleri yurdun dört bir köşesinden derlenen halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.

Tören Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde geçit töreni boyunca alanı dolduran ellerindeki bayrakları sallayıp, alkışlarla destek oldu.

Tören geçidi sırasında protokol önünde geçit töreni boyunca küçük bir çocuğun bayrak sallayarak eşlik etmesi dikkat çekti. Tören sonunda Kaymakam Yücel, Başkan Akpınar ve Komutan Çankaya kucaklayarak çocuğu sevdiler.

Tören sonunda Kaymakam Yücel ve belediye Başkanı Akpınar beraberindeki diğer protokol üyeleri ile halkın içine girerek halk ile sohbet etti, onları kırmayarak bol bol öz çekim yaptılar.

Törene Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Albay Hasan Çankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Emniyet Müdürü Soner Özbaşı, Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, Kızılay Karşıyaka şube başkanı Kamil Karadeniz, İlçe Müftüsü İsa Gürler siyasi parti temsilcileri, Gaziler, Öğretmenler, öğrenciler, okul müdürleri ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.











Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Kahramanmaraş deplasmanında
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Daçka'ya direnemedi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?